luni, 28 iulie 2008

Coroana mexicana

360g faina
90g malai fin
240ml lapte
1 lingurita sare
8g drojdie uscata
1 lingurita zahar
60ml ulei
1 ou
oregano uscat, pudra de usturoi

Faina se cerne intr-un castron impreuna cu malaiul. In mijloc se face o adancitura in care se toarna drojdia dizolvata impreuna cu zaharul in putin lapte cald. Se lasa aprox. 10min. sa creasca. Se adauga apoi si restul ingredientelor si se framanta pana rezulta un aluat elastic. Se lasa sa creasca la loc cald pt. aprox. o ora.

umplutura
250g carne tocata de vita
200g soia fiarta (sau alta fasole)
1/2 cana porumb congelat
1/2 conserva rosii in suc propriu (200g)- tocate
1 ardei verde - taiat cubulete
cateva picaturi de tabasco
50g cascaval ras
sare, piper

Se caleste carnea, se adauga rosiile, porumbul, soia, ardeiul

Photobucket

si se lasa sa fiarba putin pana scade zeama. Se inchide focul si se adauga sare, piper, tabasco si cascavalul ras.
Aluatul dospit se intinde intr-o foaie-disc cu diametrul de aprox. 35cm. Se aseaza in tava cu hartie de copt sau unsa cu ulei si pudrata cu malai.

Photobucket

In centrul foii se fac 8 taieturi suprapuse (fiecare de 14 cm);

Photobucket

pe margine se aseaza umplutura, se apuca apoi colturile de aluat din centru si se aduc peste umplutura, spre exterior, bagand varfurile acestora bine sub aluat

Photobucket

si presand - ca sa nu se desfaca la copt.

Photobucket

Se coace in cuptorul preincalzit la 200°C pt. aprox. 25 min.

Photobucket

Dupa reteta trecuta pe Culinar de Daneza13.

miercuri, 2 iulie 2008

Carne calita in sos de stridii

150g carne de porc sau de vita - taiata suvite

sos pt. carne
1 lingura
koushoushu
1 ou - batut usor
1 lingura ulei
3 linguri amidon de cartofi
sare, piper

10 cm praz - partea alba
100g ciupercute
50~100g pastai verzi - fierte

sos
2 linguri supa
1-1/2 lingura sos de soia
1 lingura sos de stridii (oyster sauce)
1 lingura
koushoushu
1/2 lingura zahar
1 lingurita ketchup
cateva boabe de piper negru zdrobite
1 lingura ghimbir
1 lingura amidon de cartofi

Se amesteca ingredientele de la sos. Prazul se taie fasii.
Carnea se amesteca cu sosul pt. carne si se lasa cateva minute la "marinat".
Se infierbanta aprox. 4 linguri de ulei si se calesc ciupercile. Se scot deoparte. Se adauga carnea si se caleste; se scoate deoparte. Prazul se caleste putin, se adauga apoi ciupercile, carnea, pastaile si sosul si se caleste amestecand pana ce sosul se leaga...

Photobucket

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails