marți, 22 noiembrie 2011

Tarta cu dovleac - de post


(forma de tarta de 22cm)

aluat
150g faina alba (eu am folosit de alac)
50g faina integrala
50g susan negru macinat (sau alb)
un praf de sare
4 linguri ulei de susan (sau altul)
100ml apa

umplutura
aprox. 1kg dovleac - eu am pus mai mult fiindca imi place cu multa umplutura :D
1/2 mar
un praf de scortisoara

Dovleacul se fierbe la aburi, se separa miezul de coaja, iar miezul se face piure.
Marul se taie bucatele subtiri care se fierb la aburi sau se calesc putin in tigaie. Marul se poate folosi si crud. Se amesteca cu dovleacul. Se adauga si scortisoara.


Intr-un castron se amesteca fainile cu susanul, sarea si uleiul. Se toarna apa si se amesteca pana se aduna totul intr-un aluat.
Aluatul se imparte in doua si se din fiecare bucata se intinde cate o foaie-disc. Prima foaie se pune in forma de tarta unsa cu ulei; se inteapa cu furculita.


Optional: se poate folosi si coaja de la dovleac; eu, coaja (fiarta la aburi) am taiat-o marunt si-am pus-o pe foaia din forma, inaintea piureului ;)


Se pune si piureul in forma, se acopera cu a doua foaie de aluat, care se taie putin din loc in loc.


Tarta se coace in cuptorul preincalzit la 160°C pentru 30~40 min. Cand se serveste se poate pudra cu zahar...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails