joi, 29 martie 2012

Crema de cacao (2) - de post


1-1/4 cana (120g) faina de mei (Foxtail millet / Setaria italica)
3 cani apa (600ml)
6 linguri cacao
1/2 sau 1 cana sirop de artar (sau agave)
un praf de sare
esenta de rom / migdale
Intr-o oala se amesteca intai faina cu apa, se toarna si siropul. Totul se pune pe foc potrivit si se tine, amestecand usor, pana ce totul incepe sa se lege. Se face focul mai mic, se adauga pudra de cacao, se omogenizeaza si se fierbe totul, amestecand, aproximativ 15 min. Se adauga sarea, se amesteca. Se rastoarna crema intr-un castron care se pune in alt castron cu gheata. Se amesteca in crema cu telul pana cand aceasta se raceste. Se adauga esenta de rom sau de migdale.
Se pastreaza la frigider intr-un vas acoperit.
Se poate servi si asa simpla sau garnisita cu fructe / nuci sau poate folosi ca umplutura la diverse deserturi.

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails