duminică, 2 septembrie 2012

Pancake pufos

 photo hotcake-1_zpsrqk1vy9q.jpg

La micul dejun sau la gustarica de dupa-amiaza aceste pufosenii sunt foarte dorite de copii :) ... mai ales ca sunt rapide de facut si nu necesita ingrediente "deosebite" ;)
 
pentru 4 pancake-uri mici sau 2 mari:
 
160g faina
30g zahar
10g praf de copt
un praf de sare
 
60ml lapte
1 ou
50g iaurt
 
putin unt
 
Faina se cerne impreuna cu praful de copt. Se adauga zaharul si sarea.
Oul se bate, se adauga laptele, iaurtul si se amesteca bine. Totul se toarne peste ingredientele uscate si se amesteca usor... doar cat sa se absoarba faina... nu mai mult!!!
Se infierbanta, pe foc mic, o tigaie. Se pune cam 1 lingurita de unt in tigaie si se intinde pe toata suprafata;  se pune 1/4 (sau 1/2) din compozitie, se acopera tigaia cu un capac si se lasa 3~4 minute sau pana se rumeneste frumos. Se intoarce pe partea cealalta, se mai pune cam 1 lingurita de unt de jur imprejurul pancake-ului, se pune din nou capacul si se lasa din nou 3~4 minute sau pana se rumeneste.
Se serveste cu sos de ciocolata / miere / sirop de artar / zahar pudra / dulceata sau fructe proaspete sau ... dupa preferinta ;)

 photo hotcake-3_zpsmvqo81fm.jpg

 photo hotcake-2_zpskvphnhmp.jpg

Bulinuta mea, fiind o ciocolatoasa ca si mami :P a preferat un sos de ciocolata ( 3 cubulete de ciocolata topite si amestecate cu 2 linguri de lapte fierbinte). La inceput a zis ca face o inimioara...

 photo hotcake-4_zpsasba4njg.jpg

dar pana la urma a turnat tot sosul :D

 photo hotcake-5_zpswwwlzjwd.jpg

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails