tag:blogger.com,1999:blog-3861441822059702488.post9162375336207014248..comments2023-10-12T19:19:53.340+09:00Comments on CristinaK's blog: TempuraCristinaKhttp://www.blogger.com/profile/14167704471275256720noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-3861441822059702488.post-80584769189756669092011-12-01T08:30:17.956+09:002011-12-01T08:30:17.956+09:00Cu cea mai mare placere! :) Si eu iti multumesc ca...Cu cea mai mare placere! :) Si eu iti multumesc ca ai incercat reteta! :)<br />O saptamana placuta in continuare!CristinaKhttps://www.blogger.com/profile/14167704471275256720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3861441822059702488.post-36050597412920827282011-11-30T18:00:54.673+09:002011-11-30T18:00:54.673+09:00Am facut ieri tempura, minunata!
Multumesc de ret...Am facut ieri tempura, minunata! <br />Multumesc de reteta!feldefel.artshttps://www.blogger.com/profile/06515031265387639379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3861441822059702488.post-91820708018081492202010-02-20T21:08:42.023+09:002010-02-20T21:08:42.023+09:00Cu siguranta gustul mancarurilor de la restaurante...Cu siguranta gustul mancarurilor de la restaurantele japoneze din Europa sau SUA sunt adaptate tarii respective, asa cum si in Japonia mancarurile altor tari sunt facute pe gustul japonezilor ;)<br />Cristi, in Japonia sunt multe soiuri de sos de soia... sau mai bine zis sunt diferite marci... si prea mare diferenta intre ele nu este ;) Eu il folosesc pe cel "clasic" sau bio - a aparut si din acesta :D - cel "light" am iteles ca totusi ar avea continutul de sare mai mare decat cel clasic cu toate ca la gust nu pare prea sarat... Deci cred ca cele de la Kikkoman pe care le folosesti sunt la fel ca si in Japonia ;)<br />Despre sosul teriayaki nu-ti pot spune prea multe fiindca eu n-am cumparat niciodata... cand fac peste sau carne teriyaki fac eu sosul... Intr-adevar, la BBQ e excelent, dar la supa nu l-am folosit niciodata...<br />Week-end placut!<br /><br />P.S. Daca mai ai intrebari imi poti trimite un e-mail... adresa o gasesti in Profil ;)<br />O zi bexcelenta!CristinaKhttps://www.blogger.com/profile/14167704471275256720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3861441822059702488.post-61724749447687056712010-02-19T19:55:20.656+09:002010-02-19T19:55:20.656+09:00Domo arigato, Cristina san !
si daca tot am incep...Domo arigato, Cristina san !<br /><br />si daca tot am inceput sa te bazai<br />mai am o intrebare legata de sosul de soya. Eu folosesc in mod curent Kikkoman clasic sau Kikkoman light<br />(asta mai ales la Chinese Hot & Sour soup - pt. ca pot sa pun mai mult ca sa obtin culoarea dorita fara ca supa sa fie prea sarata) daca nu-l am, atunci folosesc Teriyaki sauce. Le amestec cu Rice flour - tot un produs made in Japan (am descoperit in Viena un magazin japonez bine garnisit cu de toate) ca sa realizez acea consistenta gelatinoasa si translucida, necesara.<br />In Japonia, ce sos de soia se foloseste si, fac bine daca mai folosesc, din cand in cand, Teriyaky si la supa, nu numai la barbecue ?<br />Am mancat de multe ori in restaurante japoneze, in Europa si in SUA insa mi-e teama ca toate sunt adaptate gustului european/american. Originalul il gasesti doar in Japonia si eu nu am fost decat scurt in Fukuoka, pe aeroport.<br /><br />Scuze pentru palavrageala.<br /><br />Sayonara<br />CristiCristian Boereanhttp://vinul.ro/culinar/supe/238/journey-into-wine-budapest-to-the-balck-sea-romania.htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3861441822059702488.post-30303722369189628802010-02-18T23:04:32.319+09:002010-02-18T23:04:32.319+09:00Cristian, "traditonal" este asa cum ai v...Cristian, "traditonal" este asa cum ai vazut la tv: se mananca cu mana si nu se pune wasabi in sosul de soia... doar cand se mananca sashimi se pune si wasabi... Dar am vazut si eu japonezi care mananca sushi cu betisoarele, deci cred ca totusi fiecare alege varianta care-i place mai mult ;) De exemplu, sotul meu nu pune wasabi in sosul de soia si mananca cateodata cu betele, cateodata cu mana :D, iar eu mananc numai cu mana si pun wasabi - fiindca cel care e deja sub feliute de peste nu-mi ajunge :PCristinaKhttps://www.blogger.com/profile/14167704471275256720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3861441822059702488.post-79329179468123510192010-02-17T16:44:04.493+09:002010-02-17T16:44:04.493+09:00Uite, chiar vreau sa te intreb ceva legat de sushi...Uite, chiar vreau sa te intreb ceva legat de sushi: fiul unor prieteni din Munechen e logodit cu o japoneza, o cheama Risa dar eu ii spun Mariko san si-mi tot vine sa o ciupesc de obraji. Cand mancam impreuna sushi, ea amesteca wasabi cu sosul de soia si folosim chop sticks. Ea asa sustine ca se face. La televizor am vazut exact contrariul: nu se amesteca niciodata soia cu wasabi si sushi se mananca cu mana ...cum se procedeaza, da fapt ?<br /><br />CristiCristian Boereanhttp://vinul.ro/culinarnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3861441822059702488.post-14602058702398291992010-02-15T22:23:02.618+09:002010-02-15T22:23:02.618+09:00Konnichiwa, Cristian-san!
Iti multumesc mult pentr...Konnichiwa, Cristian-san!<br />Iti multumesc mult pentru vizita si mesaj!<br />O saptamana excelenta!CristinaKhttps://www.blogger.com/profile/14167704471275256720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3861441822059702488.post-82344886045842161422010-02-15T19:50:51.562+09:002010-02-15T19:50:51.562+09:00Konnichiwa Cristina san
am ajuns pe blogul tau va...Konnichiwa Cristina san<br /><br />am ajuns pe blogul tau vazand link-ul de pe blogul Claudiei Morar.<br />Vad, in sfarsit, retete japoneze scrise in romaneste si facute la mamasan a lor. Mare ajutor pentru amatorii de delicatese japoneze.<br /><br />Felicitari, felicitari, felicitari !!<br /><br />Cristi BoereanCristian Boereanhttp://vinul.ro/culinarnoreply@blogger.com