chiftele
300g carne tocata amestec porc & vita
100g nira sau usturoi verde - taiat marunt
1 ou
1 lingura amidon de cartof
2 linguri supa sau apa
1 lingurita ghimbir ras
1/2 lingura ulei de susan
sare, piper
supa
400ml dashi sau supa
2 linguri sake
2 linguri sos de soia
sare
3 linguri ulei de susan
100~150g pastarnac si morcov - taiate julienne
3 oua
ceapa verde taiata
Ingredientele de la chiftele
300g carne tocata amestec porc & vita
100g nira sau usturoi verde - taiat marunt
1 ou
1 lingura amidon de cartof
2 linguri supa sau apa
1 lingurita ghimbir ras
1/2 lingura ulei de susan
sare, piper
supa
400ml dashi sau supa
2 linguri sake
2 linguri sos de soia
sare
3 linguri ulei de susan
100~150g pastarnac si morcov - taiate julienne
3 oua
ceapa verde taiata
Ingredientele de la chiftele
se "framanta" bine;
se fac chiftele care se rumenesc in cele 3 linguri de ulei de susan
pe ambele parti. Se scot deoparte.
In uleiul ramas se caleste pastarnacul cu morcovul,
In uleiul ramas se caleste pastarnacul cu morcovul,
se toarna apoi dashi, sosul de soia si sake-ul, se presara sare dupa gust, se readuc si chiftelele in cratita si se lasa sa dea in 2~3 clocote.
Se bat ouale si se toarna peste chiftele,
se lasa putin pe foc potrivit pana se fac.
Se trec chiftelutele cu supa in castronele si se presara ceapa verde...
Se trec chiftelutele cu supa in castronele si se presara ceapa verde...
Se pot trece si direct pe orez facand astfel donburi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu