vineri, 6 iunie 2008

Chiftelute in "supa" cu ou

chiftele
300g carne tocata amestec porc & vita
100g nira sau usturoi verde - taiat marunt
1 ou
1 lingura amidon de cartof
2 linguri supa sau apa
1 lingurita ghimbir ras
1/2 lingura ulei de susan
sare, piper

supa
400ml dashi sau supa
2 linguri sake
2 linguri sos de soia
sare

3 linguri ulei de susan
100~150g pastarnac si morcov - taiate julienne
3 oua
ceapa verde taiata

Ingredientele de la chiftele

Photobucket

se "framanta" bine;

Photobucket

se fac chiftele care se rumenesc in cele 3 linguri de ulei de susan

Photobucket

pe ambele parti. Se scot deoparte.
In uleiul ramas se caleste pastarnacul cu morcovul,

Photobucket

se toarna apoi dashi, sosul de soia si sake-ul, se presara sare dupa gust, se readuc si chiftelele in cratita si se lasa sa dea in 2~3 clocote.

Photobucket

Se bat ouale si se toarna peste chiftele,

Photobucket

se lasa putin pe foc potrivit pana se fac.
Se trec chiftelutele cu supa in castronele si se presara ceapa verde...

Photobucket

Se pot trece si direct pe orez facand astfel donburi.

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails