150g branza Grana Padano - rasa mic
175g unt moale
25g shortening
220g zahar
80g zahar pudra
6 oua mici sau 5 oua mari - la temp. camerei
85g smantana groasa
30g amidon
300g faina pt. prajituri
100~200g caise uscate - taiate marunt (caisele se pot pune si asa simple sau inmuiate intai in lichior de caise - pt. mai multa aroma)
2 tavi mari de chec se ung cu unt si se pudreaza cu putina Grana Padana rasa.
Untul se amesteca cu shorteningul, se adauga zaharul si zaharul pudra si se freaca spuma. Se adauga ouale pe rand mixand bine dupa fiecare, se toarna apoi smantana treptat. Se adauga Grana Padano, apoi amidonul cernut impreuna cu faina si caisele, amestecand dupa fiecare.
Compozitia se toarna in tavi si se coace la foc potrivit (170~180°C) aprox. 30~40 min. sau pana este gata ;)
175g unt moale
25g shortening
220g zahar
80g zahar pudra
6 oua mici sau 5 oua mari - la temp. camerei
85g smantana groasa
30g amidon
300g faina pt. prajituri
100~200g caise uscate - taiate marunt (caisele se pot pune si asa simple sau inmuiate intai in lichior de caise - pt. mai multa aroma)
2 tavi mari de chec se ung cu unt si se pudreaza cu putina Grana Padana rasa.
Untul se amesteca cu shorteningul, se adauga zaharul si zaharul pudra si se freaca spuma. Se adauga ouale pe rand mixand bine dupa fiecare, se toarna apoi smantana treptat. Se adauga Grana Padano, apoi amidonul cernut impreuna cu faina si caisele, amestecand dupa fiecare.
Compozitia se toarna in tavi si se coace la foc potrivit (170~180°C) aprox. 30~40 min. sau pana este gata ;)
17 comentarii:
Delicios!
S-a notat la favorite.
Multumesc mult, Maria!
Foarte bine arata checul tau. Nu am mai vazut asa combinatie. trebuie probat.
Multumesc, Sorina! Mie-mi place mult combinatia asta... cateodata il fac cu parmezan si mai scad din zahar si e numai bun atunci cand vreau o "gustarica" care sa nu fie prea dulce ;)
Buna gustarica! ;)
Niste premii dragalase te asteapta la mine pe blog! Pup!
Multumesc mult, Miha! O sa trec sa le ridic ;)
Arata mai mult decat delicios ! Felicitari !
Multumesc mult, Anne!
Cu adevarat tentant!
Este, este ;) Multumesc, Diana!
mi-a plouat in gura cand am vazut poza!
Reteta merita cateva premii; le gasesti pe blogul meu. Te pup.
Andra Sara Otilia, ma bucur sa aud asta :) Sper ca n-am starnit vreo furtuna ;)
Diana Didona, iti multumesc mult! Mereu ai un gand bun pentru mine :)
Schoolgirl, iti multumesc pentru invitatie! O sa-ti fac o vizita ;)
Eu te urmaresc de multa vreme pe culinar.ro. Imi plac retetele si explicatiile date si pe aceasta am sa o incerc negresit! Am o singura rugaminte - scuze pentru ignoranta mea - ce este shortening? Adica, am inteles ca este ceva din categoria grasimilor, dar ce este si cu ce poate fi inlocuit daca nu exista?
Scuze ca nu am un cont, voi avea curand un blog si am sa pot atunci sa ma identific mai bine. Am si pregatit niste premii speciale pentru tine
Elena
Elena iti multumesc mult!
Shorteningul este exact asa cum ai spus: un soi de grasime... ceva mai grasa :)... l-as compara la textura cu o margarina din care s-a scos apa. Daca folosesti doar shortening la o negresa, de exemplu, aceasta o sa iasa putin "faramicioasa" fata de una care are doar unt sau margarina ;)
Shorteningul din reteta il poti foarte bine inlocui cu unt sau margarina - in aceeasi cantitate.
Spor la finalizat blogul si o saptamana minunata in continuare!
pupicei!
Trimiteți un comentariu