(forma de 18x18cm)
350~400g fructe din dulceata sau gem (nu prea siropos)
2 oua - la temperatura camerei
30g shortening sau unt - la temperatura camerei
2 linguri de lapte - la temperatura camerei
30g faina
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1~2 lingurite de rom sau brandy (optional - pt. aroma)
cacao / zahar pudra
Intr-un castron se freaca putin untul (pana devine ca o crema), se adauga gemul (fructele din dulceata), romul si laptele si se amesteca. Se adauga treptat ouale batute; se amesteca. Se adauga si faina cernuta impreuna cu bicarbonatul si se omogenizeaza.
Compozitia se toarna in forma tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30~45 min.
Cand este gata se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca vreo 10 min. apoi se rastoarna pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet.
Dupa se s-a racit se intoarce si se pudreaza cu putina cacao sau zahar pudra, dupa preferinta ;)
9 comentarii:
Bune de incercat!!
Multumesc mult, Felis!
Cristina , doar 30 g de faina ?
Saptamana frumoasa !
Da, Diana, doar 30g. "Personajul principal" il reprezinta fructele din dulceata ;)
O saptamana minunata si tie! :)
Am inteles , acum o pot incerca ; multumesc frumos , Cristina .
..............back ... imi place sari-ul tau (parca asa se numeste)
Ce bune trebuie sa fie.te pup!
Cu placere, Diana! Si eu iti multumesc. :)
P.S.
Ce port eu se numeste kimono ;)
DiaMar, pe cat cat sunt de simple, pe atat sunt de bune ;)
pup dulce!
Trimiteți un comentariu