Un chec usor de preparat si plin de fructe uscate... din acest motiv am si considerat ca nu mai este nevoie de zahar :)
Este nemaipomenit la cafeluta sau ceaiul de dimineata sau la gustarica de dupa-amiaza ;)
pt. 2 checuri mici / unul mare sau 4 foarte mici :D
500g fructe uscate (stafide, smochine, curmale, etc.)
cognac / rom pt. inmuiat fructele sau apa ;)
185g unt - la temperatura camerei
4 oua - la temperatura camerei
coaja rasa de la o portocala
sucul de la o jumatate de lamaie mica - aprox. 1~1½ lingura de suc
300g faina
1 lingurita plina praf de copt
un praf de sare
esenta de vanilie / portocale / lamaie / rom - dupa preferinta :)
Fructele se pun de seara la inmuiat in cognac / rom sau apa - cat sa le acopere putin. Cu putin timp inainte de a incepe pregatirea checului se pun la scurs.
Faina se cerne impreuna cu praful de copt.
Untul se spumeaza. Ouale se bat usor impreuna cu sarea, apoi se adauga treptat peste unt, mixand continuu.
Se adauga coaja rasa de portocala si esenta preferata; se amesteca. Se adauga fructele uscate, sucul de lamaie si se amesteca. Se adauga si faina si se amesteca doar pana cand aceasta este absorbita.
Se pune compozitia in formele tapetate cu hartie de copt sau unse cu ulei si pudrate cu faina si se coace la foc potrivit aproximativ o ora sau pana este gata - se face testul "scobitoarea" :D
2 comentarii:
Vreau sa mă servesc acu in clipa asta cind Imi beau cafeluta de dimineata!Arata tare delicios, Imi place cum suna!Ador fructele uscate!
Paradis, chiar te rog sa te servesti ;)
Merci mult! pup dulce!
Trimiteți un comentariu