duminică, 31 martie 2013

Chiftelute de naut la cuptor

 photo falafel-cuptor_zpskszw6w6r.jpg

(26~30 bucati)

500g naut
4 cepe (aprox. 500g)
5~6 catei de usturoi
3 lingurite cumin - pudra
3 lingurite coriandru - pudra
sucul si coaja rasa de la o lamaie mica
4~6 linguri faina
1 lingura rasa praf de copt
1 legatura patrunjel
putina menta uscata
sare si piper - dupa gust

Nautul se pune de seara la inmuiat intr-o cantitate de 4~5 ori mai multa apa.
A doua zi se pune pe foc si se fierbe aproape 2 ore pana se inmoaie; se spumeaza din cand in cand.
Se scurge, apoi se toaca in blender impreuna cu usturoiul si 2 cepe. Celelalte 2 cepe se taie marunt. Se adauga peste pasta de naut. Se adauga si cuminul, coriandrul, sucul si coaja de lamaie, faina cu praful de copt, patrunjelul tocat si menta maruntita, sarea si piperul.
Se fac chiftele care se aranjeaza in tava pe hartie de copt si se coc 30~40 min. sau pana se rumenesc frumos deasupra.

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails