vineri, 31 august 2007

Negresa dietetica

Blatul l-am facut numai cu cacao, fara faina:
10 oua
60g cacao
1 lingurita rasa praf de copt
100g nuci putin prajite si zdrobite
25g sirop dietetic
20 ml rom sau brandy

crema cafea
1 plic de budinca
500ml lapte
20g sirop dietetic
1 lingura ness

crema ciocolata
180ml lapte (ca atat mai aveam)
110g ciocolata amaruie cu portocale (dintre toate pe care le am asta era singura cu caloriile cele mai putine, 479 la 100g )
5g gelatina (pudra)


Blatul
*tava folosita are 30x30cm
Am batut bine albusurile. Galbenusurile le-am frecat cu siropul pana si-au dublt volumul. Peste ele am pus 1/2 din albusuri si-am amestecat usor. Am adaugat cacao cernuta cu praful de copt, am amestecat, am pus si restul de albus si-am omogenizat usor. Am turnat in tava tapetata si-am copt in cuptorul preincalzit la 180 C pt. 20 de min. Am lasat sa se raceasca blatul in tava dupa care l-am stropit cu rom.

Cat timp s-a copt blatul am facut cremele.

Crema de cafea
Am pus pe foc praful de budinca cu laptele si siropul, amestecand, pana s-a legat. Cel pe care il folosesc eu spune 600ml lapte la 50g praf, dar am pus mai putin ca sa iasa un pic mai tare. La sfarsit am adaugat ness-ul si-am amestecat bine.

Crema de ciocolata
Am incalzit laptele pana aproape de fierbere, am inchis focul, si-am adaugat gelatina amestecand pana la dizolvarea ei completa; am adaugat si cioco rasa si-am amestecat pana s-a topit. Am dat putin la frigider ca era cam zeama...
Cand se intareste bine apare ca o budinca.

Peste blatul racit am intins crema de cafea si-am dat la frigider cam juma de ora. Ar fi trebuit sa-l las mai mult dar n-am mai avut rabdare. Peste ea am asezat cu lingura crema de ciocolata (putin inchegata), am nivelat si-am pus din nou la frigider. Am lasat cam 2 ore dupa care am taiat-o, stergand cutitul de fiecare data.


Photobucket

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails