marți, 1 ianuarie 2008

Matsufuu-yaki

("chiftelute" din pui)

600g carne de pui tocata
1 felie de paine
2 linguri suc de ghimbir
4 linguri zahar
2 linguri mirin
2 linguri sos de soia
4 linguri pasta miso alba
2 oua

mac sau susan alb
aonori (*)

Toate, in afara de mac si aonori, se pun in blender si se mixeaza bine. Compozitia rezultata se intinde pe o folie intr-o "foaie" cam de 1cm grosime.

Photobucket

Cu o forma de fursecuri mai mare se "decupeaza" chiftelutele care se aseaza intr-o tava unsa bine cu ulei.

Photobucket

Se coc la 250°C pt. aproximativ 20-30min. Se lasa sa se raceasca. Fiecare chifteluta se unge pe o fata cu mirin si se da apoi prin mac (susan) sau aonori.

Photobucket

(*) aonori este o alga marina mai deschisa la culoare fata de yakinori. In general se gaseste tocata marunt si se foloseste foarte mult la toppinguri.

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails