360g faina
90g malai fin
240ml lapte
1 lingurita sare
8g drojdie uscata
1 lingurita zahar
60ml ulei
1 ou
oregano uscat, pudra de usturoi
Faina se cerne intr-un castron impreuna cu malaiul. In mijloc se face o adancitura in care se toarna drojdia dizolvata impreuna cu zaharul in putin lapte cald. Se lasa aprox. 10min. sa creasca. Se adauga apoi si restul ingredientelor si se framanta pana rezulta un aluat elastic. Se lasa sa creasca la loc cald pt. aprox. o ora.
umplutura
250g carne tocata de vita
200g soia fiarta (sau alta fasole)
1/2 cana porumb congelat
1/2 conserva rosii in suc propriu (200g)- tocate
1 ardei verde - taiat cubulete
cateva picaturi de tabasco
50g cascaval ras
sare, piper
Se caleste carnea, se adauga rosiile, porumbul, soia, ardeiul
90g malai fin
240ml lapte
1 lingurita sare
8g drojdie uscata
1 lingurita zahar
60ml ulei
1 ou
oregano uscat, pudra de usturoi
Faina se cerne intr-un castron impreuna cu malaiul. In mijloc se face o adancitura in care se toarna drojdia dizolvata impreuna cu zaharul in putin lapte cald. Se lasa aprox. 10min. sa creasca. Se adauga apoi si restul ingredientelor si se framanta pana rezulta un aluat elastic. Se lasa sa creasca la loc cald pt. aprox. o ora.
umplutura
250g carne tocata de vita
200g soia fiarta (sau alta fasole)
1/2 cana porumb congelat
1/2 conserva rosii in suc propriu (200g)- tocate
1 ardei verde - taiat cubulete
cateva picaturi de tabasco
50g cascaval ras
sare, piper
Se caleste carnea, se adauga rosiile, porumbul, soia, ardeiul
si se lasa sa fiarba putin pana scade zeama. Se inchide focul si se adauga sare, piper, tabasco si cascavalul ras.
Aluatul dospit se intinde intr-o foaie-disc cu diametrul de aprox. 35cm. Se aseaza in tava cu hartie de copt sau unsa cu ulei si pudrata cu malai.
Aluatul dospit se intinde intr-o foaie-disc cu diametrul de aprox. 35cm. Se aseaza in tava cu hartie de copt sau unsa cu ulei si pudrata cu malai.
In centrul foii se fac 8 taieturi suprapuse (fiecare de 14 cm);
pe margine se aseaza umplutura, se apuca apoi colturile de aluat din centru si se aduc peste umplutura, spre exterior, bagand varfurile acestora bine sub aluat
si presand - ca sa nu se desfaca la copt.
Se coace in cuptorul preincalzit la 200°C pt. aprox. 25 min.
Dupa reteta trecuta pe Culinar de Daneza13.
4 comentarii:
Ce frumoasaaa e coronita, Cristina!Super!:)
E minunata...frumoasa la vedere si desigur buna .
Multumesc, Edith!
pupici!
Moni, sa stii ca asa este ;)... Am facut-o si in varianta "crocanta", impartind aluatul in doua si facand deci 2 coronite... s-a papat rapidus :D
Trimiteți un comentariu