luni, 11 august 2008

Negresa tropicala

2 cani faina
3 linguri cacao
1 lingurita praf de copt
1/2 cana zahar
1 cana apa
1/2 cana ulei
5 linguri cu gem de caise
esenta de vanilie si rom
1/2 cana fulgi de cocos
1 cana mango uscat taiat cubulete

Zaharul se dizolva in apa, se adauga apoi uleiul, gemul, esentele si se amesteca, apoi cocosul si mango. La aceasta compozitie se adauga faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si se omogenizeaza. Se toarna intr-o forma de 23x23cm si se coace 30~40 min. Se taie cand s-a racit complet.

Photobucket

Dupa reteta Negresei de post din blogul Laurei.

6 comentarii:

james crissilv spunea...

o combinatie interesanta.
o zi minunata iti doresc

CristinaK spunea...

Multumesc, James!
O zi excelenta si tie!

Laura spunea...

Wow, Cristina, cu ce bucatele apetisante ne umpli ochii!!! :))
...nu te dezminti! :P

Ma bucur mult ca ai incercat-o si sint sigura ca ti-a placut pentru ca, la prajituri, noi doua sintem cam pe aceeasi lungime de unda... :D
...cred ca a iesit suuuper-faina cu nuca de cocos in compozitie!

Te pup dulce si te rog sa-mi ierti absenta (totusi)...motivata! :))

Edith spunea...

Cristina, faina prajiturica. Mai ales ca e cu nuca de cocos.. Mmmmm.. Oare mango-ul uscat cu ce ar putea fi inlocuit? Cu mai multa nuca de cocos? :))

CristinaK spunea...

Laura, doar stii ca noi suntem "surori" la gusturi :) deci mi-a placut foarte mult! Cocosul i-a dat o aroma placuta si a facut-o... deosebita :P
Pupicei dulci si de la mine!

CristinaK spunea...

Edith, cred ca ar merge mai bine cu alt fruct uscat, cum ar fi caisa, de exemplu... sa nu iasa o negresa prea "indesata" daca este mult cocos...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails