vineri, 12 septembrie 2008

Rulada de spanac cu branza si somon

450 g spanac fiert - scurs bine si tocat
1 ou
200 g cascaval ras
sare, piper

200 g crema de brînza - la temperatura camerei
putin marar tocat
1 lingurita pudra de usturoi
180~200g somon afumat

Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 200°C.
Spanacul se amesteca bine cu oul batut; se presara sare si piper dupa gust. Se intinde "foaie" in tava pe hartie de copt.

Photobucket

Deasupra se presara cascavalul ras si se da la cuptor doar cat acesta sa se topeasca, nu sa se rumeneasca. Se lasa sa se raceasca.
Branza crema se amesteca bine cu mararul si usturoiul.
Peste "foaia" de spanac si cascaval racita se aseaza feliutele de somon

Photobucket

iar peste ele se intinde branza crema.

Photobucket

Cu ajutorul hartiei de copt (pe care a fost intins spanacul) se ruleaza cu grija "foaia" de spanac.

Photobucket

Se infasoara intr-o folie de aluminiu si apoi intr-o folie de plastic si se da la frigider pentru cateva ore sau pentru o noapte.

Photobucket

Reteta de la Maya - la ea in blog veti gasi varianta cu prosciutto cotto in loc de somon afumat...

2 comentarii:

Edith spunea...

Ce frumoasa ti-a iesit, Cristina! :)
Trebuie sa fie tare buna...

CristinaK spunea...

Intr-adevar... pe cat e de aspectoasa pe atat e de delicioasa ;)...
Multumesc, Edith!
te pupic!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails