200g tofu
300g radacina de lotus (jp. renkon)
1 ceapa maricica
4 linguri faina
patrunjel tocat
sare, piper
cimbru uscat (optional)
sos pt. servit
2 linguri piure de rosii
1 lingura sos Worcester bio
Ceapa se toaca si se caleste in 2~3 linguri de ulei pana devine putin transparenta. Eu prefer varianta "calita in apa" - adica infierbant aprox. jumatate de cana de apa si cand incepe sa clocoteasca pun ceapa tocata si las sa fiarba pana scade de tot apa:
300g radacina de lotus (jp. renkon)
1 ceapa maricica
4 linguri faina
patrunjel tocat
sare, piper
cimbru uscat (optional)
sos pt. servit
2 linguri piure de rosii
1 lingura sos Worcester bio
Ceapa se toaca si se caleste in 2~3 linguri de ulei pana devine putin transparenta. Eu prefer varianta "calita in apa" - adica infierbant aprox. jumatate de cana de apa si cand incepe sa clocoteasca pun ceapa tocata si las sa fiarba pana scade de tot apa:
Tofu se piseaza cu furculita.
Intr-un castron incapator se rade radacina de lotus (pe razatoarea mica), se adauga restul ingredientelor
si se amesteca bine.
Se infierbanta, pe foc potrivit, 1~2 linguri de ulei; din compozitia precedenta se fac chiftele care se aseaza in tigaie,
iar aceasta se acopera cu capac si se tine asa pe foc mic-potrivit aprox. 10 min. Se intorc chiftelele pe partea cealalta si se mai lasa cateva minute (fara capac la tigaie) pana se rumenesc si pe aceasta parte.
Se scot pe farfurie, se toarna sos pe fiecare si se servesc :)
6 comentarii:
Super chiftelute, musai trebui e premiate! Te asteapta un premiu pe pagina mea ;)
Laura, iti multumesc mult pentru premiu!
Iti doresc o primavara insorita si calduroasa
Multumesc mult, Sorina!
O primavara minunata si tie!
N-am mancat niciodata lotus. Nici nu stiam ca e comestibil.
Niko, nici eu n-am stiut... pana sa ajung in Japonia ;)
Din cate am inteles ar fi mai multe soiuri de lotus, dar nu stiu daca toate sunt comestibile... cel folosit in bucataria japoneza este acesta: http://en.wikipedia.org/wiki/Nelumbo_nucifera
Trimiteți un comentariu