frunze de salata
sparanghel
rosii
telina (tulpina)
cascaval
dressing
25 ml suc de lamaie (o lamaie de marime medie)
25 ml sos de soia
1/2 lingura sake (sau vin alb)
1 lingurita mirin (sau 1 lingurita sake/vin + 1 lingurita zahar)
1 lingurita ghimbir ras
1 lingura ceapa rasa
Sparaghelul se curata de partea tare, se taie in bucati de 3~4 cm si se fierbe 1~2 min. dupa care se scoate in apa rece si apoi se scurge bine de apa.
Celelalte legume se spala, se scurg bine de apa si se taie in bucati potrivite. Se taie si cascavalul.
Se aranjeaza toate legumele impreuna cascavalul pe un platou/farfurie mare si cand se serveste se toarne deasupra dressingul (inainte de a-l turna peste legume este bine sa se mai amestece o data in el ;) )
12 comentarii:
Imi place cum arata salata ta . E apetisanta.
Multumesc, Sorina! Iti recomand in special dressing-ul... el te va face sa mai iei putina salata... si inca putina... e genul de dressing care transforma cateva legume intr-o salata de care nu te mai saturi ;)
O saptamana placuta in continuare!
Proaspat si bun, incerc si eu, mai ales ca ar fi timpul sa-i acord mai multa atentie sparanghelului!
Weekend placut!
Multumesc, Mononoke!
Pe langa sparanghel poti sa mai adaugi si fasole verde, broccoli...
Simplu si gustos! O voi incerca!
Multumesc mult, Eda!
Din nou, o reteta pe gustul meu.
... inseamna ca-ti plac sosurile "racoritoare" :)
Multumesc mult, Maria!
Trebuie sa fie tare buna!Am sa incerc si eu dressing-ul asta!
Te astept la mine sa iei niste premii.
Te pup!
Sigur o sa-ti placa dressingul, Carmen ;)
Iti multumesc mult pentru premiile "dulci"! pupicei!
Alte premii,te asteapta!
Te pup!
Carmen, iti multumesc mult!
te pupic!
Trimiteți un comentariu