1 cana masline fara samburi - aprox. 15 masline dolofane
3 linguri ulei de susan
1~2 catei de usturoi - zdrobiti
1 lingura suc de lamaie
optional, dupa preferinta se mai poate adauga si putina pasta de anchovies si cateva capere ;) - eu le-am omis pe acestea fiindca maslinele au fost foarte sarate
Toate se pun in blender si se fac pasta.
3 linguri ulei de susan
1~2 catei de usturoi - zdrobiti
1 lingura suc de lamaie
optional, dupa preferinta se mai poate adauga si putina pasta de anchovies si cateva capere ;) - eu le-am omis pe acestea fiindca maslinele au fost foarte sarate
Toate se pun in blender si se fac pasta.
Pasta rezultata poate fi:
-> servita cu paine prajita; peste sau pui la gratar; pe crackeri impreuna cu o branzica nesarata;
-> adaugata (nu neaparat toata cantitatea ;) ) la un aluat de paine; la pizza;
-> un dip pt. "betisoare" din legume;
-> un sos de paste, etc.
-> servita cu paine prajita; peste sau pui la gratar; pe crackeri impreuna cu o branzica nesarata;
-> adaugata (nu neaparat toata cantitatea ;) ) la un aluat de paine; la pizza;
-> un dip pt. "betisoare" din legume;
-> un sos de paste, etc.
2 comentarii:
Imi plac la nebunie maslinele, incerc reteta. Multumesc pentru idee :)
Cu cea mai mare placere, Sorina! Si eu ador maslinele, deci... sunt sigura ca o sa-ti placa ;) Poti folosi si ulei de masline (in locul celui de susan) - aroma pastei va fi ... italiana :P
Trimiteți un comentariu