2~3 rosii
6~8 linguri vegan pesto
vegan Mozzarella
350ml lapte de soia
1 lingura amidon de porumb (cornstarch)
1/2 lingura pudra de agar-agar
1 lingura lapte de cocos (*)
1 lingura pasta miso alba (*)
2 lingurite suc de lamaie
un praf de sare
(*) laptele de cocos si pasta miso le-am adaugat ca sa mai taie din aroma pronuntata de soia a laptelui... acuma depinde si de lapte... cel folosit de mine e 100%, fara nici un adaos si este destul de dens (comparand cu cel pe care l-am luat o data cand am fost in Romania)
Intr-o craticioara se pune amidonul, agarul, laptele de cocos, pasta miso dizolvata in putin lapte de soia (din cantitatatea data), sucul de lamaie si sarea. Se toarna laptele de soia putin cate putin amestecand. Se pune craticioara pe foc mic si se tine amestecand continuu pana se leaga ca o crema / budinca. Cand s-a legat bine compozitia se toarna fierbinte intr-o tavita sau in forme mai mici (eu am turnat-o in forme de madeleines in strat de vreo 4~5 mm inaltime) si se lasa sa se raceasca dupa care se da la frigider pentru cel putin o ora.
Dupa ce s-a intarit se scoate cu grija din forme sau, daca a fost turnata toata compozitia intr-un singur recipent, se taie in felii sau forma preferata ;)
Rosiile se taie rondele si se aseaza pe farfurii sau pe un platou. Peste feliutele de rosii se pun feliutele de "Mozzarella" si deasupra lor pasta de busuioc...
4 comentarii:
Buna. As vrea sa incerc reteta de mozzarella vegana, dar nu gasesc la noi in Romania pasta miso alba. Imi spui te rog daca pot folosi si altceva sau daca pur si simplu as putea sa o elimin din reteta? Tu spuneai ca ai pus-o pentru gust, dar afecteaza cumva si consistenta?
Multumesc mult!
Buna, Anky!
Pasta miso am folosit-o mai mult pentru aroma... nu influeteaza consistenta ;) Daca cumva ai "fulgi de drojdie" - supliment nutritiv (nutritional yeast) poti adauga o lingurita - pentru o aroma mai "cheesy" :)
Week-end placut!
Da, am fulgi de drojdie, sigur. O sa ii folosesc atunci :) Mersi mult. Week-end placut si tie!
Cu placere, Anky!
Trimiteți un comentariu