O painica care merge de minune dimineata la micul dejun sau la o gustarica de dupa-amiaza...
400g faina pt. paine
100g faina pt. prajituri
3 linguri cacao
1 lingurita sare
2 lingurite drojdie uscata (5~6g)
100ml sirop de artar
4 linguri zahar brun
200ml apa calduta
40g shortening
cateva stafide si nuci tocate - eu am pus un pliculet de Goji berries (30g) si 1 lingura plina de seminte de canepa :)
Zaharul brun se dizolva in apa; se adauga si drojdia, se amesteca si se lasa la loc cald 10~15 min.
Intr-un castron incapator se cerne faina impreuna cu pudra de cacao si sarea. Se face o adancitura in mijloc, se toarna drojdia dizolvata, siropul de artar si se amesteca usor. Cand faina este aproape absorbita se adauga shortening-ul, nucile si stafidele si se framanta pana ce totul devine un aluat uniform. Se acopera cu o folie si se lasa la dospit 30~40 min. Dupa ce a crescut, se mai framanta o data usor si se pune in forma (una mare de cozonac sau doua mai mici); se acopera si se lasa din nou la dospit.
Se coace 30~40 de min. in cuptorul preincalzit la 180°C.
11 comentarii:
Tare bine mai arata!
Multumesc mult, Iulia!
Cat de bine arata...U rock ! Poopici scumpa! :*:*:*:*
Cris, ai la mine pe blog 2 lepse si un premiu, daca iti face placere. Te pupic !!:*:*:*
Iti multumesc mult, Ana! Pupicei dulci!
complimenti! Sarà buonissimo!
Thank you, Lea! Wish you a wonderful week-end!
La multi ani scumpa mea de 1 Martie si o primavara cat mai frumoasa cu multe, multe flori si bucurii!
Azi femeile conduc lumea, sunt centrul pământului. Azi femeile sunt mai frumoase decât ieri. Şi asta se repetă în fiecare zi. La fel vom zice şi mâine şi peste mulţi ani la fel.
Să zâmbeşti mereu.
Iti multumesc mult, Iulia! O primavara cat se poate de minunata si tie! pupicei!
...O sa-ncerc, Cosmin! :) Iti multumesc mult!
O saptamana excelenta!
Trimiteți un comentariu