jumatate din cantitatea de aluat dulce
umplutura4 albusuri
100g zahar
200g nuca macinata
50g cacao
100g mac
200ml lapte
60g susan negru macinat
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul.
Nuca se amesca cu pudra de cacao.
Macul se macina si apoi se pune la fiert impreuna cu laptele si se tine pe foc, amestecand pana se absoarbe tot lichidul si compozitia devine "faramicioasa" (nu mai este legata ca o crema). Se lasa sa se raceasca.
Dupa ce aceasta s-a racit complet se adauga aproximativ 3 linguri de albus; restul de albus se adauga la amestecul de nuca.
Alatul se imparte in doua bucati; fiecare bucata de aluat se intinde intr-o foaie subtire - de vreo 3~5 mm grosime; deasupra se intide umplutura si se ruleaza. Se lasa la crescut aproximativ o ora. Se unge cu ou deasupra si se da la cuptor pentru 40~50 min.
2 comentarii:
Cat e de colorat ! Arata minunat ..
Multumesc mult, Antonina!
Trimiteți un comentariu