marți, 31 mai 2011

Ciocolata amaruie


Ciocolata delicioasa facuta acasa... ce poate fi mai bun de atat? :P

200g unt de cacao
170g cacao
60g sirop agave (*)

(*) Cantitatea de sirop poate varia in functie de gustul fiecaruia... dar, daca se adauga mai mult sirop, compozitia va deveni mai subtire si nu se va mai inchega bine. Concomitent cu cresterea cantitatii de sirop va trebui sa fie crescuta si cantitatea de cacao.

Untul de cacao se pune intr-un castron de sticla, iar acesta se pune peste o oala cu apa care fierbe (la foc mic).



si se tine la bain-marie, amestecand continuu, pana ajunge aproape la 45°C si s-a topit complet.



Se ia castronul de pe oala si se adauga pudra de cacao, putin cate putin, amestecand bine de fiecare data.
Siropul agave se incalzeste cam pana la 30°C si se adauga peste compozitia precedenta. Se amesteca bine.




Se toarna in forme de silicon sau pentru ciocolata





si se da la frigider pana se intareste.
Eu la jumatate din cantitatea de ciocolata am adaugat si boabe de cacao tocate:



Dupa ce ciocolata s-a intarit se poate scoate din forme.




6 comentarii:

FLORY spunea...

Ce frumos arata si ce buneee,felicitari pentru toate bunatatile pe care le ai aici,o zi superba!

Alina Villanova spunea...

O minunatie!!!

CristinaK spunea...

Iti multumesc mult, Flory! O zi minunata si tie! :)

CristinaK spunea...

Multumesc mult, Alina! :)

Antonina Sofia Sociu spunea...

Cu mare drag te invit sa raspunzi provocarii Dulce Romanie, pe care luna aceasta o gazduiesc pe blog-ul meu.. Ingredientele provocarii sunt menta si ciresele... 2 ingrediente pline de inspiratie, zic eu :). Multumesc anticipat.. O zi frumoasa

CristinaK spunea...

Antonina, iti multumesc mult pentru provocare! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails