"Un deliciu!" asa mi-a spus sotul ;) ... si eu trebuie sa-l cred :P ... asa ca voi impartasi si cu voi aceasta reteta ;)
100g sunca - de care vreti voi ;) - se poate inlucui foarte bine si cu carne fripta de pui ;)
120~150g ananas
1 ardei verde (*)
1/2 ardei mare rosu (*)
2~3 fire de ceapa verde
4 oua
optional - 1 lingurita condiment chinezesc "5 spices"
aprox. 1/4 cana ulei pt. calit
sare, piper - dupa gust
~~~~~
(*) ardeiul verde si cel rosu de aici difera la dimensiune... cel verde este cam jumatate cat cel rosu...
sos dulce-acrisor
1 lingura rasa zahar
2 lingurite otet
2 lingurite ketchup
1 lingurita sos de soia
2 lingurite sare
Daca aveti un ananas mare (asa cum am avut eu :P) ii puteti folosi coaja pe post de castronel ;)
Sunca se taie cubulete, apoi ardeii si ananasul - cam cate o ceasca maricica de fiecare ;)
Se caleste putin sunca cu ardeii... cam 1~maxim 2 min. -- nu prea mult fiindca ardeii isi pierd culoarea; se scot deoparte. In uleiul ramas (daca mai este necesar se mai adauga putin) se calesc putin ouale batute - cand sunt pe jumatate facute se adauga orezul si se caleste in continuare, pe foc mare, pana cand acesta se separa bob cu bob, apoi se adauga sunca si ardeii, ananasul si sosul dulce acrisor si se mai caleste putin... cat sa se omogenizeze toate.
Se gusta de sare, se adauga daca mai este nevoie; se presara si putin piper, apoi amestecul de "5 spices" chinezesc (optional) si ceapa verde taiata marunt; se amesteca de vreo 2 ori si se inchide focul.
Se umple coaja de ananas cu orezul calit (sau se trece pe farfurie) si se serveste...
6 comentarii:
Foarte interesanta reteta, imi plac ingredientele! Puup!
ce prezentare frumoasa! parca in japonia am gustat si eu orezul preparat astfel.Delicios,inedit si de senzatie cu o asemenea prezentare!
Iti multumesc mult, Adela! pupicei!
Mitinita este foarte posibil sa fi gustat un astfel de orez in Japonia avand in vedere ca aici se intalnesc si se imbina bucatarii din intreaga lume ;)
Multumesc mult!
acum trebuie sa merg sa cumpar un ananas:)
cum reusesti sa ai boabele de orez asa de frumos separate? eu cand incep sa amestec orezul cu oua se incleiaza tot.
Florina, stai in Ro? Daca da, atunci incearca sa folosesti "orez pt. sushi", daca nu gasesti foloseste din cel cu bobul lung... important este ca de cand a fost fiert sa fie separat bob cu bob.
Si inca 2 "ponturi" atunci cand calesti orezul cu oul: 1. sa folosesti o tigaie mare ca sa poti "plimba" orezul pe o suprafata mare si nici sa se se suprapuna in strat gros; 2. sa fie focul tare, astfel incat orezul sa nu aiba timp sa se inmoaie de la ou ;)
O saptamana placuta si delicioasa!
Trimiteți un comentariu