pt. 2 checuri mici sau unul mare
220g unt - la temperatura camerei
80g zahar
50g miere
3 oua mari - la temperatura camerei
coaja rasa de la 1 lamaie
180g faina
1 lingurita praf de copt
1 lingura suc de lamaie
Faina se cerne impreuna cu praful de copt.
Untul se spumeaza. Se adauga zaharul si mierea si se mixeaza pana ce totul devine o crema spumoasa si deschisa la culoare.
Se adauga ouale pe rand
mixand bine dupa fiecare. Se adauga coaja de lamaie,
se amesteca, apoi faina treptat, amestecand bine, dar usor cu telul. Se adauga si sucul de lamaie si se amesteca. Compozitia se toarna in formele unse si tapetate cu faina sau hartie de copt. Se niveleaza, intinzand compozitia putin spre margini - dar nu neaparat :D. eu am vrut sa-mi iasa checul mai plat ;) In imagine sunt doua forme mari, fiindca am facut reteta dubla ;)
Se da la frigider pentru cel putin 3 ore sau chiar o noapte.
Cu 20~30 min. inainte de a pune checurile la cuptor, se da drumul acestuia sa se incalzeasca la foc potrivit (180°C). Checurile se coc aproximativ o ora - timpul poate varia in functie de cuptor.
Cand sunt gata se scot pe un gratar (cu grija!) si se lasa sa se raceasca complet.
10 comentarii:
Imi place aroma de lamaie in prajituri.. dar explica-mi si mie faza cu frigiderul.. iese mai pufos sau care e smecheria? pupici
Nu iese mai pufos, iese mai... fraged... si se pastreaza bine asa... e genul de chec mai "indesat" :) frigiderul incetineste activitatea glutenului, deci la copt checul nu mai creste ca nebunul :D
Pupicei dulci! Merci mult! :)
Mie imi place lamaia si in ciocolata :)
Trebuie sa fie un deliciu, Softnails! Ciocolata cu aroma de lamaie n-am incercat, dar am mancat o data coaja de lamaie confiata trasa in ciocolata si a fost nemaipomenita la gust ;)
Merci mult!
Uhmmm, tare interesant ! Voi incerca si eu varianta asta, cu frigiderul. Arata minunat checul tau, si sunt sigura ca e delicios. Pupicei, scumpa! xoxoxo
Multumesc mult, Ana Maria! Dulce ca de obicei! :)
pupicei! O saptamana placuta in continuare!
Chec!!! Vai ce-mi place sa-l savurez dimineata cu o cana de lapte cald.. Iar aroma de lamaie e preferata mea. Multumesc frumos de reteta!
Cu cea mai mare placere, Ella! Ma bucur mult ca-ti place! :)
week-end placut!
Este pus pe lista de asteptare.Arata tare bine :)!
Multumesc mult, Paradis! pupici!
Trimiteți un comentariu