100g pasta de susan (tahina)
2 linguri ulei de salata sau de susan pt. mai multa aroma ;)
2 catei mari de usturoi - tocati marunt
suscul de la 1 lamaie si jumatate
sare, piper
Soia se spala, se pune intr-o oala cu apa cam de 3 ori mai mult fata de boabe si se lasa o noapte la inmuiat.
A doua se pune pe foc si se fierbe pana incepe sa se sfarame usor. Se scurge bine de apa. Se pune in food-processor impreuna cu celelalte ingrediente si se mixeaza bine pana ce totul devine o pasta.
Se serveste pe paine, ca dip pentru legume... eu, cu o parte din cantitate, am umplut cateva feliute de ardei...
8 comentarii:
'iote ce bunatate avem aici!! n-am facut cu soia.. dar cum o fana a hummusului sigur voi incerca varianta ta.. chiar in week-end. Te anunt !! pupici
Foarte interesanta reteta de humus! cred ca este tare buna! pupici!
nu m-am gandit sa incerc cu soia,imi place ideea!
Multumesc, Antonina! De cand am venit in Japonia, soia a devenit "fasolea" mea de toate zilele :P mai ales ca dau nas in nas cu ea toata ziua ;)
pupicei!
Multumesc, Adela! Noua ne-a placut muuult ;)
pupicei!
Mitinita, eu folosesc soia la multe mancaruri... sau mai bine zis inlocuiesc alt soi de leguminoasa cu ea, mai ales fasolea alba ;)
pupici!
Buna, Cristina!
Te invit cu mare drag la provocarea lunii august.
Daca ai timp si-ti face placere, eu te astept.
http://gabyd2.blogspot.com/2011/07/provocarea-lunii-august-dulce-romanie.html#comments
O zi minunata sa ai!
Iti multumesc mult pentru invitatie, Gaby! :)
O zi minunata si tie! :)
Trimiteți un comentariu