(3 pascute de 17cm)
aluat
1kg faina pt. paine
2 pliculete drojdie uscata (14g)
3 lingurite sare
380g lapte cald
160g zahar
150g unt - la teperatura camerei
200g oua (4 oua) - la teperatura camerei
Zaharul se dizolva in lapte. Se adauga drojdia, se amesteca si se lasa la loc cald 10-15 min. Se toarna apoi peste faina cernuta, se adauga si ouale batute si restul ingredientelor, exceptand untul. Se framanta 15-20min. Se adauga si untul treptat si se mai framanta inca vreo 10 min.
Se acopera si se lasa la crescut o ora.
Se imparte in trei bucati.
Fiecare parte se imparte in doua; o jumatate se intinde intr-un disc care se pune in forma, iar cealalta jumatate se intinde intr-o fasie lunga care se taie in trei
si se impleteste.
"Codita" impletita se pune si ea in forma de copt, pe marginea discului de aluat.
Se repeta procedeul si cu celelalte 2 bucati de aluat.
In centru se pune un castron (invelit intr-o folie) si se lasa la crescut 30~40 min.
Intre timp se pregateste umplutura:
500g branza
200g smantana
2 linguri lapte
4 oua
2 galbenusuri
100g zahar
6 linguri faina
100g stafide
200g ciocolata
Toate ingredientele, exceptand stafidele si ciocolata, se mixeaza bine. Se adauga si stafidele.
Umplutura se toarna in centrul aluatului crescut.
Ciocolata se topeste pe baie de apa, apoi se toarna usor peste umplutura de branza.
Pascutele se coc aprox. o ora - durata de coacere poate varia in functie de cuptor.
4 comentarii:
Arata Foarte yammy!Sarbatori Fericite!
Multumesc mult, Paradis!
Sarbatori Fericite!
Buna Cristina,Paste fericit!
Buna, Sister! Sarbatori fericite!
Hristos a Inviat!
Trimiteți un comentariu