joi, 24 ianuarie 2013

Chifle "semolina"

 photo paine-semolina-1_zpswbxdu2nd.jpg

Daca cumva ati luat prea multa faina pentru paste (durum semolina) si v-ati saturat de facut paste, puteti incerca aceste chifle pufoase si delicioase ;)

pentru 8 chifle

450g durum semolina
20g zahar (eu am folosit maple sugar)
2 lingurite sare
180 ml lapte de soia sau lapte de vaca ;)
150 ml apa calduta
5 g drojdie uscata
putina faina pentru lucrat aluatul

Zaharul se dizolva in apa; se adauga drojdia, se amesteca si se lasa la dospit aprox. 10~15 min.
Sarea se dizolva in laptele de soia.
Intr-un castron incapator se pune faina, in mijlocul ei se toarna laptele de soia, se amesteca putin, se toarna si apa cu drojdia si se amesteca bine pana ce semolina se absoarbe complet. Daca aveti masina de paine... lasati totul in seama ei :D
Rezulta un aluat lipicios. Se acopera castronul cu o folie si se lasa la dospit 40~60 min.
Pe masa de lucru se presara faina, se rastoarna aluatul din castron, se preasara si deasupra faina (nu prea multa!), se framanta usor, apoi se imparte in 8 bucati. Fiecare bucata se modeleaza intr-o bila si se pune in tava aragazului, pe hartie de copt.

 photo paine-semolina-2_zpswexheo7c.jpg

Se lasa la dospit aprox. o ora. Ca sa nu le mai acopar eu am pus tava in cuptor (fara foc!) si le-am lasat cam 2 ore la dospit.

 photo paine-semolina-4_zpsi2t8nl3z.jpg

Se coc 20~30 min. la foc potrivit (180°C).

 photo paine-semolina-3_zpsw6jbna6a.jpg

2 comentarii:

TeoBucatar spunea...

Excelente,nu stiu de ce aman sa incerc si piine:)

CristinaK spunea...

Multumesc mult, Teo! :)
Pentru paine... nu e niciodata prea tarziu ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails