120g biscuiti simpli
60g unt moale
1 cutie lapte de cocos (400g)
7g agar-agar (sau 8g gelatina dizolvata in 50ml apa)
50g zahar (sau 80-100g ca sa iasa mai dulce)
1-2 linguri lichior de cocos (optional)
250g branza-crema la temp. camerei (sau pusa cateva secunde la microunde)
bomboane Raffaello (mie mi-au intrat 19)
20g fulgi de cocos
Biscuitii se zdrobesc (se pun intr-o punga si se "bat" cu facaletul sau se pun in mixer cu tocator... dupa preferinta ), se amesteca cu untul moale si se "preseaza" pe fundul unei forme detasabile si se da la frigider sa se intareasca.
Bomboanele se scot din pungulite.
Separat, intr-un castron adanc, se freaca putin branza.
Laptele de cocos se amesteca cu agarul si zaharul si se pune pe foc, amestecand continuu. Cand incepe sa fiarba se face focul mai mic si se mai tine cam 2 min. amestecand continuu. Se da deoparte, se adauga lichiorul si se amesteca. Se strecoara si se toarna usor peste branza in care se amesteca continuu; cu amestecul de agar trebuie "lucrat" rapid fiindca se incheaga repede, chiar daca este cald...
Se toarna putin din amestecul cu banza peste "blatul" de biscuiti intarit (cat sa-l acopere), se aseaza bomboanele Raffaelo pe margine, una langa alta, si se toarna apoi si restul de crema. Se niveleaza (crema acopera si bomboanele), se presara fulgii de cocos, se preseaza usor ca sa se "prinda" de crema
60g unt moale
1 cutie lapte de cocos (400g)
7g agar-agar (sau 8g gelatina dizolvata in 50ml apa)
50g zahar (sau 80-100g ca sa iasa mai dulce)
1-2 linguri lichior de cocos (optional)
250g branza-crema la temp. camerei (sau pusa cateva secunde la microunde)
bomboane Raffaello (mie mi-au intrat 19)
20g fulgi de cocos
Biscuitii se zdrobesc (se pun intr-o punga si se "bat" cu facaletul sau se pun in mixer cu tocator... dupa preferinta ), se amesteca cu untul moale si se "preseaza" pe fundul unei forme detasabile si se da la frigider sa se intareasca.
Bomboanele se scot din pungulite.
Separat, intr-un castron adanc, se freaca putin branza.
Laptele de cocos se amesteca cu agarul si zaharul si se pune pe foc, amestecand continuu. Cand incepe sa fiarba se face focul mai mic si se mai tine cam 2 min. amestecand continuu. Se da deoparte, se adauga lichiorul si se amesteca. Se strecoara si se toarna usor peste branza in care se amesteca continuu; cu amestecul de agar trebuie "lucrat" rapid fiindca se incheaga repede, chiar daca este cald...
Se toarna putin din amestecul cu banza peste "blatul" de biscuiti intarit (cat sa-l acopere), se aseaza bomboanele Raffaelo pe margine, una langa alta, si se toarna apoi si restul de crema. Se niveleaza (crema acopera si bomboanele), se presara fulgii de cocos, se preseaza usor ca sa se "prinda" de crema
si se da la frigider cel putin 2 ore. Si o feliuta...
6 comentarii:
Superb, Crisitina! L-am vazut facut de Moni si am venit fuguta sa-l caut si la tine :) Trebuie sa il incerc si eu ca moor dupa cocos :)
Edith, eu zic ca merita sa-l incerci, mai ales daca zici ca-ti place cocosul, deci cred ca si Raffaello :)
Cristina, tu stii de cand pandesc eu tortul asta, nu?! :P
Ei bine, zilele astea l-am facut (de doua ori chiar :D)
Mi-a placut la nebunie!!!!!!!!!!!
Te pup dulce!!!
Si eu iti multumesc mult, Laura! Ma bucur mult ca ti-a placut! Noi doua suntem gemene... la gusturi, nu-i asa? :)
Pupicei dulci!
mi-am luat rafaello si lapte condensat, il fac cat de curand :)
Iti multumesc mult, Meg! :)
Trimiteți un comentariu