joi, 8 mai 2008

Tort de branza

500g branza dulce
140g iaurt gros
100g zahar
3 lingurite suc de lamaie
4 linguri amidon de porumb
6 albusuri
esenta de vanilie
100g coaja de lamaie confiata (sau stafide)

Se unge cu unt o forma detasabila de 21-22cm si se imbraca, la exterior, in folie de aluminiu.
Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 160 C.
Branza se amesteca bine cu iaurtul. Se adauga sucul de lamaie, esenta, amidonul si coaja de lamaie, amestecand bine dupa fiecare.
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul dupa care se adauga treptat la compozitia cu branza, amestecand usor cu lingura.
Se toarna totul in forma

Photobucket

care se aseaza in tava de la aragaz, iar in tava se toarna apoi apa fierbinte.
Se coace pentru aprox. 1 ora.

Photobucket

Se lasa sa se raceasca in forma.

Photobucket

Este un tort foarte cremos, deci trebuie manevrat cu grija cand se taie.

Photobucket

Pentru mai multa "stabilitate" i se poate face o baza din:
120g biscuiti simpli zdrobiti amestecati cu
60g unt
si presati bine pe baza formei.

4 comentarii:

Edith spunea...

ce bine arata! :) Cred ca a fost delicioasa! :)

CristinaK spunea...

Daaaaaaaaa :D

Teo spunea...

mmmmm, super fain! Facea mama in State din asta si ii ziceam cheese cake :D Tre sa ma pun si eu pe facut

CristinaK spunea...

Inseamna ca stii cat e de buna :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails