joi, 29 mai 2008

Trigoane aromate

1 pachet foi de placinta (375g)
150~200g unt topit pt. uns foile

umplutura
200g alune
50g fistic
200g fructe uscate in rom
scortisoara, cuisoare, ghimbir - toate pudra - cate putin din fiecare

Alunele se prajesc, iar dupa ce s-au racit se macina impreuna cu fisticul.
Fructele se pun in blender si se toaca pana devin ca o pasta. Se amesteca cu alunele si fisticul macinat si cu aromele.
Se ia o foaie de placinta, se "imparte" in trei (in gand ^-^), treimea din mijloc se unge cu unt, una din marginile laterale se aduce peste ea, se unge si aceasta cu unt

Photobucket

si se acopera cu cealalta margine care se unge si ea cu unt.
Se pune cam 1 lingura de umplutura pe unul din coltul marginii de jos

Photobucket

se pliaza pe diagonala

Photobucket

apoi pe latura de sus si iar pe diagonala

Photobucket

pana se ajunge la capat. Inainte de a se plia peste el, acesta se unge cu unt. Se unge trigonul si deasupra cu unt si se aseaza in tava unsa.
Se repeta operatia cu restul foilor.
Se dau la cuptor pt. 15~20 min. sau pana se rumenesc deasupra. Se scoate tava, se mai ung trigoanele o data usor cu unt si se pudreaza cu scortisoara.

Photobucket

Se pot servi atat calde cat si reci.

Photobucket

Cum nu-mi plac deserturile foarte dulci eu n-am mai pus deloc zahar la umplutura, mi s-a parut suficienta dulceata fructelor... dar cine prefera mai dulce poate adauga ceva zahar la umplutura sau dupa ce s-au copt trigoanele le poate pudra din belsug cu zahar pudra...

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails