luni, 26 ianuarie 2009

Pão de Queijo - 2 (painici cu branza)

O varianta a acestor painici, dar fara tapioca - care este mai greu de gasit ☺

130g amidon de cartofi (potato starch)
1/2 lingurita praf de copt
3 linguri apa
50ml lapte
30g unt
50g parmezan ras
1 ou M (50~60 ml - daca oul este mai mic sau mai mare de aceasta cantitate este posibil ca aluatul sa iasa ori prea tare ori prea moale)

Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 220°C.
Amidonul se amesteca cu praful de copt.
Apa, laptele si untul se infierbanta (nu se clocoteste) apoi se toarna peste amidon si se amesteca bine pana se incorporeaza toata faina. Se adauga si oul si parmezanul, se amesteca bine, apoi se framanta pana devine un aluat omogen, elastic. Se imparte in 16 bile (sau mai putine) si se coc aprox. 20 min.

Photobucket
Obs.: Facute cu faina de cartof, painicile ies cu coaja putin "crocanta" fata de cele cu tapioca, dar in interior sunt aproape la fel de elastice (cand sunt calde).

Photobucket

2 comentarii:

Ginette spunea...

Bune, bune....mmmm...dupa ce termin cu dieta le fac si eu. Te pup !!!

CristinaK spunea...

Multumesc, Ginette! Sunt sigura ca-ti vor place ;)
pupicei!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails