(pt. 2 persoane)
2 linguri cacao
2 linguri sirop de artar sau zahar
360ml lapte de soia
20g ciocolata 99% cacao
aroma preferata: cardamon sau scortisoara pudra /esenta de vanilie, rom sau migdale
Intr-o craticioara se amesteca pudra de cacao cu siropul, se adauga laptele putin cate putin amestecand continuu, apoi ciocolata topita. Se pune pe foc si se tine, amestecand usor, pana se infierbanta laptele si se topeste ciocolata. Se inchide focul, se adauga aroma preferata si se toarna in cesti...
6 comentarii:
Ce idee buna ai avut. Eu nu consum ciocolata calda care se gaseste la pliculete, in comert ( e numai e-uri si ...prostii) si prefer sa-mi face eu ceva, acasa.
... si e cel mai bine asa, nu? Orice pregatim acasa e mult mai "sigur"... macar stim ce-am pus :) Sunt atatia aditivi adaugati in alimente ... uneori lista lor e atat de lunga incat acopera una din fetele produsului, respectiv pachetului :(
Pentru o dimineata rece de iarna e numai buna o ciocolata calda. Super reteta.
Multumesc, Superpicant!
Intr-adevar, ce ne poate incalzi sau mai bine zis, ce ne poate toropi mai bine :D decat o cioco fierbinte :)
vaaai ce pofta imi e...unde gasim ciocolata cu asa continut urias de cacao?
Karim, eu am gasit acum vreo 2 ani (cand am fost acasa) in Focsani... deci trebuie sa fie si prin Bucuresti ;) la cate hyper si super-markete sunt pe acolo :) Cea pe care am gasit-o eu era de la Lindt - http://www.chocablog.com/wp-content/uploads/2009/02/99_1.jpg
Trimiteți un comentariu