400g faina
1/2 lingurita sare
200ml apa calduta
2 linguri ulei
2 praji (sau doar unul - noua ne place cu mai mult praz ;) dar cand se lucreaza foaia de aluat se rupe usor fiind multa umplutura :) )
putin ulei de susan
Faina cernuta se amesteca cu sarea, se adauga si apa si uleiul si se amesteca pana ce totul se aduna intr-un aluat care se framanta putin - rezulta un aluat "moale" si elastic. Acesta se infasoara intr-o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca jumatate de ora.
Aluatul odihnit se imparte in 4 parti. Fiecare bucata se intinde intr-o foaie de aprox. 15x30cm. Deasupra se unge cu putin ulei de susan
si se presara praz tocat si putina sare.
Se ruleaza (latura cea mai lunga)
si se taie in doua. Fiecare jumatate de rulou rezult se ruleaza de la un capat spre celalalt.
"Melcul" rezultat se culca pe una din fete
si se preseaza
pana ajunge o turtita de aprox. 5mmm grosime:
Se repeta procedeul si cu restul de aluat si praz.
Se infierbanta tigaia si se unge cu putin ulei de susan. Se pune o turtita, se acopera tigaia cu capac si se tine asa, pe foc mic pana ce se rumeneste; se intoarce si se tine din nou (tot cu tigaia acoperita) pana se rumeneste si pe aceasta parte.
Cand se servesc se pot taia in doua sau patru ;) Sunt bune atat calde cat si reci :)
10 comentarii:
Din nou ceva bun-bunut de la Cristina! :) Felicitari!
Multumesc mult, Laura!
O saptamana placuta! pupicei!
Par a fi delicioase. Iti ofer 2 premii, caci merita.
Iti multumesc mult, Diana!
Foarte buneeee!! O saptamana frumoasa iti doresc!
Wawww, ce-mi ploua-n gura! Super arata turtitele! Sper sa ma animez si eu cat de curand si sa le prestez!
Multumesc mult, Iulia! week-end placut!
Miha, sigur iti vor place! Facute asa cu putin ulei in tigaie ies crocantele la exterior... ca sa nu mai spun de gustul "de copt" - de zici ca sunt facute pe gratar;)
Le-am facut de vreo 5 ori pana acum, sunt delicioase! Multumim pentru reteta!
Cu cea mai mare placere, Adriana! Si eu iti multumesc ca le-ai incercat!
Trimiteți un comentariu