(12 forme de marimea celor de muffins sau 4 forme cu diametrul de 10cm)
300g branza mozzarella
200g smantana groasa
1 lingura suc de lamaie
2 galbenusuri
1/2 lingurita sare
40g amidon de porumb (cornstarch)
80g faina (pt. prajituri)
2 albusuri
80g zahar
optional: putin parmezan ras
Mozzarella se trece prin sita (nu foarte deasa)
300g branza mozzarella
200g smantana groasa
1 lingura suc de lamaie
2 galbenusuri
1/2 lingurita sare
40g amidon de porumb (cornstarch)
80g faina (pt. prajituri)
2 albusuri
80g zahar
optional: putin parmezan ras
Mozzarella se trece prin sita (nu foarte deasa)
sau se mixeaza in blender. Se adauga smantana si se amesteca bine, apoi sarea, sucul de lamaie, galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare.
Faina se cerne impreuna cu amidonul si se adauga toata peste compozitia precedenta si se amesteca doar pana se absoarbe toata faina. Se adauga si albusurile batute spuma tare cu zaharul si se amesteca usor, dar bine.
Formele se ung cu unt/ulei si se pudreaza cu faina (eu am presarat parmezan doar pe fundul formei). Se pune compozitia in forme,
Formele se ung cu unt/ulei si se pudreaza cu faina (eu am presarat parmezan doar pe fundul formei). Se pune compozitia in forme,
formele se trec in tava, iar in tava se toarna apa fierbinte. Se da la cuptor la foc mic-potrivit (150°C) si se coace 50~70 min. sau pana ce o scobitoare infirpta in centru iese curata ;) Cand sunt gata se rastoarna pe un gratar si se lasa asa vreo 15 min. dupa care se intorc cu partea coapta in sus...
17 comentarii:
Vai ce frumoase ti-au iesit! Felicitari! Arata super!
Pupici!
Multumesc mult, Iulia!
pupicei!
ce inimioare frumoase!
si blogul este foarte frumos, o sa-l pun in lista de bloguri preferate daca-mi permiti. pup.
Multumesc, Oana! Si pentru vizita ;)... te-am trecut si eu la mine :)
yummyyy ! apa in tava e de musai ?
inimioarele is moi, asa i(?!), ptr ca le-ai pus in apa ?
cu ..fara apa in tava..timpul de coacere se reduce, ma gindesc, si ar iesi mai ca saratelele...
>!!>>???? sorry de ...comentariu intrebacios, dar am o foameee...
Nasha, apa din tava le face mai pufoase, mai moi, dar daca le vrei mai ca saratelele, poti sa le faci si fara apa, eventual daca ai le poti coace si in niste forme mai mici ;)
pupicei!
Frumoase cum ne-ai obisnuit! :) Draga mea, la mine te asteapta un premiu. Chiar daca il mai ai, considera-te "dublu medaliata" - asa am facut si eu si acum ma simt plina de mandrie! Sper sa iti fi adus zambetul pe buze!
Mi l-a adus! ;) Iti multumesc mult, Laura! Doar faptul ca vine de la tine face acest premiu sa fie special pentru mine! Week-end placut!
Ce bine arata!
Te asteapta un premiu la mine!
O saptamina frumoasa.
Te pup!
Multumesc mult, Carmen!
pupicei dulci!
Bine te-am regasit Cristina,ce faci?sper bine?e tot minunat aici de cind nu am fost!s-a resetat al meu calc.si nu mai aveam adresa!
Am si eu un blogulet(nu se poate numi blog ca e tare simplu)dar te rog sa treci sa ma veizi ,poate cu o parere si multe sfaturi(nu prea l am cu netu,dar...)
Bunatati-simple.blogspot.com
Multumesc, Mariana! Noi suntem bine pe aici :) bulinuta mea a fost putin racita zilele trecute, dar acum e bine si a revenit la nazbatiile ei ;)
E frumos blogul tau, chiar daca spui ca este simplu... ba mie chiar din acest motiv imi place... e usor de umblat prin el ;)
O saptamana placuta in continuare! pupicei!
Multumesc pentru incurajarii!!!o pup si pe "bulinuta"ta si ma bucur ca face nazbitii!!va pup si numai bine acolo departe!
Multumesc, asemenea, Mariana!
Buna, ReFu BLoG! Ti-am trimis un mesagel ;)
Tare frumusele sunt, iar la gust cred ca sunt exceptionale!! :)
Intr-adevar, Iulia :) sunt delicioase! Am vazut ca si tie-ti place mozzarella, deci avem aceleasi gusturi ;)
Trimiteți un comentariu