(20 de discuri de aluat -> 10 dorayaki)
3 oua (160g)
100g zahar
1/2 lingurita bicarbonat
50ml apa (sau putin mai multa daca ouale sunt mai mici)
200g faina
pasta dulce de fasole rosie - aprox. 400g
Ouale se bat putin, se adauga zaharul si se mixeaza pana ce compozitia se albeste si devine spumoasa.
Bicarbonatul se dizolva intr-o lingurita de apa, se adauga peste ouale batute, se toarna si jumatate din cantitatea de apa si se amesteca bine. Se adauga faina cernuta, se amesteca, apoi restul de apa si ceva in plus daca este nevoie - cat sa rezulte o compozitie ca o smantana care curge.
Se infierbanta tigaia, se unge cu ulei si cu o lingura mai mare se toarna din compozitie in tigaie
Se infierbanta tigaia, se unge cu ulei si cu o lingura mai mare se toarna din compozitie in tigaie
rotind usor lingura peste compozitie astfel inca aceasta sa formeze un disc cat de cat uniform. :)
Se lasa sa se coaca pana ce dicurile de compozitie devin pline de bule de aer:
Se lasa sa se coaca pana ce dicurile de compozitie devin pline de bule de aer:
se verifica daca s-au rumenit frumos dedesubt si daca da, atunci se intorc si se rumenesc si pe cealalta parte, apoi se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca. O mica observatie: partea care s-a copt prima va fi cea care va fi deasupra atunci cand se umplu cu pasta ;)
Se ia cate un disc si, pe partea care a fost coapta ultima, se unge cu aprox. 2 linguri de pasta
Se ia cate un disc si, pe partea care a fost coapta ultima, se unge cu aprox. 2 linguri de pasta
si se acopera cu alt disc - si acesta va veni cu partea coapta ultima peste pasta. Cu mainile putin "caus" se preseaza cele doua discuri astfel incat acestea sa se prinda bine de pasta.
Pofta buna! :)
6 comentarii:
Arata minunat !
Multumesc mult, Ala!
Le-am facut ieri, cu tot cu pasta de azuki, asa cum am spus. Am pus o poza aici: http://www.artaculinara.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=66&p=15919#p15919
Multumesc pentru retete!
Cu placere, Hana! :)
Le-am vazut! Le-am vazut! Ti-au iesit frumoase!
Vreau sa te mai intreb, se face si mancare cu fasolea asta? Cam la ce retete s-ar preta, in afara de dulciuri?
Hana, aici se foloseste in special la dulciuri... in afara de "sekihan" (http://en.wikipedia.org/wiki/Sekihan) - un orez dulce (http://en.wikipedia.org/wiki/Glutinous_rice) cu boabe de azuki care se pregateste la zile festive, in rest eu fasolea asta n-am intalnit-o decat la dulciuri. Aici si alte soiuri de fasole se folosesc mai mult la deserturi, decat la mancare... cred ca soia boabe este singura care se foloseste mai mult la mancare ;)
Trimiteți un comentariu