2 felii somon (100g x 2)
sare, piper, faina
2 catei de usturoi
1 lingura ulei
putin sofran se "inmoaie" in 2 linguri de apa fierbinte (eu am dizolvat cam 1/2 lingurita de pudra de sofran)
1 lingura unt
1 cana suc de portocale (200ml)
1 lingura suc de lamaie
putin marar
Pestele se spala, se sterge bine de apa si se pudreaza cu sare, piper si putina faina.
Usturoiul se taie feliute.
Intr-o tigaie se infierbanta uleiul si se caleste usturoiul pana devine auriu. Se scoate deoparte.
In tigaie se pune pestele si se rumeneste pe ambele parti (nu este nevoie sa se faca pana in interior). Se scoate deoparte.
Se scurge bine uleiul din tigaie si se sterge putin tigaia cu un servet de hartie. Se pune untul si cand s-a topit pe jumatate se adauga faina si se amesteca bine, tinand pe foc mic aprox. un minut. Se toarna apoi sucul de portocala putin cate putin amestecand bine ca sa nu se faca cocoloase. Se adauga si apa de sofran, se amesteca. Se readuce pestele in tigaie si se lasa sa fiarba pe foc mic 5~7 min. Se presara sare dupa gust. Se inchide focul si se adauga sucul de lamaie.
Se trece pestele pe farfurie, se toarna sosul si se decoreaza cu feliutele rumenite de usturoi si cu cateva fire de marar...
12 comentarii:
Felicitari pentru daruirea si tenacitatea care razbat din acest blog. Este o placere sa revin, chiar daca uneorin asta inseamna sa salivez de pofta, insa echilibrul este pastrat de articole precul precedentul. I-am aratat si fiului meu fotografiile, explicandu-i ca sunt facute in Japonia, o tara care este foarte, foarte departe.
Poate ca intr-o buna zi o sa ajunga si el sa viziteze parcul Ueno, cine poate sa stie?
Gand bun!
Draga Cristina,
in primul rand FELICITARI pentru minunatul tau blog, care de multe ori m-a inspirat in ale bacatarelii. In legatura cu reteta, spune-mi, te rog, daca inlocuim untul cu ulei, ester o problema? Intreb, deoarece asi vrea s-o fac de Florii, cand este dezlegare la peste, dar nu si la lactate.
Multumesc,
Cu drag,
Luciana
Iti multumesc mult, Virtualkid! Ganduri bune si de la noi! :)
Cu toate ca Japonia este foarte departe... nu se stie niciodata unde te duc pasii destinului... si poate intr-o zi aceasta minunata tara va fi mult mai aproape decat pare acum ;)
O saptamana minunata in continuare!
Si eu iti multumesc, Luciana! :)
Se poate inlocui untul cu uleiul, dar trebuie amestecat foarte bine atunci cand se toarna sucul peste amestecul de ulei si faina fiindca acesta are tentinta sa se inchege mult mai repede si mult mai tare fata de amestecul unt + faina ;)
Sper din toata inima ca aceasta reteta sa fie si pe gustul vostru :)
O saptamana minunata si cat mai delicioasa!
Arata nemaipomenit de bine (ca de altfel tot ce faci) si cred ca este delicios. Am mancat in weekend somon cu sos de portocale la un restaurant in Washington si n-am fost deloc impresionata, insa al tau arata yummy!
Multumesc mult, Guvi! :)
Mie imi place somonul atat simplu cat si combinat cu diverse ;) si de cand cu radiatiile il prefer si mai mult fiindca e din import, deci cred ca e mai "safe" decat pestii care sunt autohtoni :D
Te aştept cu drag la mine în vizită să-ţi ridici premiul pe care îl meriţi din plin.
Iti multumesc mult, Gratziela!
konichiwa, CristinaK sama! :) poţi să îmi dai, te rog, pe e-mail poza / avatarul de la blogul tău? mă refer la imaginea aceea cu două palme care ţin globul pământesc şi pe care scrie couraje şi hope. domo arigato! :)
Konnichiwa, Baicsu-san! :) Iti trimit imaginea cu cea mai mare placere, dar n-am adresa de e-mail... am intrat la tine pe blog si n-am gasit-o in profil... Trimite-mi un mesajel pe e-mail ca sa pot sa-ti dau replay ... gasesti adresa mea sub profilul meu la "contact me" ;)
Sarbatori cu pace in suflet si in casa,sarbatori pline de bucurie , cu toti cei dragi in jurul mesei !
Multumesc mult, Boscodina! Sarbatori Fericite!
Trimiteți un comentariu