Zilele trecute am primit de la Antonina o invitatie la Provocarea lunii Iunie "Dulce Romanie"... luna aceasta ingredientele sunt ciresele si menta... eu am optat pentru cirese...
200g ricotta - la temperatura camerei (*)
200ml smantana dulce pt. frisca
50~80g zahar (depinde cat de dulce vreti sa iasa)
250g cirese uscate
100ml Maraschino sau Kirsch / lichior de cirese
100ml apa
50g migdale tocate
150g ciocolata amaruie
esenta de migdale
(*) pentru o varianta mai cremoasa ricotta se poate inlocui cu branza-crema Philadelphia ;)
Ciresele uscate se pun intr-o craticioara impreuna cu lichiorul si apa si se fierb pe foc potrivit pana se absoarbe tot lichidul. Se lasa sa se raceasca. Se adauga migdalele.
Ciocolata se topeste la bain-marie si se adauga apoi peste ricotta;
se omogenizeaza; Branza sa fie neaparat la temperatura camerei, fiindca altfel ciocolata se va inchega inainte de a se amesteca cu branza.
Smantana se bate frisca impreuna cu zaharul. Se adauga in 3 reprize peste compozitia de branza si ciocolata, amestecand bine cu telul sau cu mixerul de fiecare data. Se adauga apoi ciresele cu migdalele, esenta de migdale si se amesteca. Se pune in cupe si se da la congelator... Cu 10~15 min. inainte de a se servi se scoate de la congelator; eu am servit-o cu cateva cirese amare din dulceata ca topping ;)
Atentie! Ciocolatosilor poate crea dependenta :P
20 de comentarii:
Multumesc tare mult Cristina pentru participare !! o reteta excelenta, o combinatie minunata de ingrediente.. Imi place tare ca ai folosit cirese uscate... Nu mai zic de combinatia lor cu ciocolata si migdalele.. Minunat! o zi frumoasa. Pupici
Si eu iti multumesc, Antonina! Ma bucur mult ca-ti place reteta :) Mie imi plac ciresele mult, mai ales crude, de aceea prefer sa le folosesc pe cele uscate sau din conserva la dulciuri ;)
pupicei!
Mi-am notat reteta, cred ca este foarte gustoasa si o sa fie numai buna pentru zilele calduroase ce deja au venit la noi. O sa am insa o problema cu ciresele uscate, nu am vazut in magazine. Multumesc pentru reteta!
yumyum, arata delicios de buna :) nu am facut niciodata inghetata cu ricotta, dar cred ca e buna!
Precious Mornings (ce nickname frumos!), multumesc mult! Daca nu gasesti cirese uscate le poti inlocui cu stafide, de exemplu; si atunci ar merge inlocuit si lichiorul de cirese cu rom ;)
Multumesc, Mihaela! Este delicioasa inghetata cu ricotta... fiind o branza cremoasa se combina bine cu smantana si cu ciocolata ;)
Iti multumesc frumos pentru sugestie, si pentru complimentul facut nickname-ului meu :). O sa fac maine inghetata, rom am , si stafidele o sa le imbat in rom, cred ca o sa fie dementiala!! Te pup
Multumesc, Precious Mornings!
Cum a iesit inghetata? Sper ca ti-a placut :)
pupicei dulci!
Cristina iti multumesc mult, mult pentru reteta! A iesit dementiala, asa cum ai spus - cremoasa si savuroasa. Ma bucur ca am testat-o si nu-mi va lipsi din congelator in vara aceasta. Trebuie sa incerc si alte retete din cele postate de tine pe blog, fiica mea e fascinata de cultura asiatica, revin cu impresii. Te pup inca o data!
Precious Mornings, si eu iti multumesc ca ai incercat reteta si ma bucur nespus ca ti-a placut asa de mult... inseamna ca ne asemanam la gusturi ;)
O saptamana placuta in continuare!
pupicei!
Arata foarte bine si sint fun ciocolata.Am si eu o reteta asemanatoare doar e cu cream chesse philadelphia.O saptamina frumoasa!
Multumesc, Paradis! Si cu cream-cheese e minunata! :)
O saptamana excelenta in continuare!
Bine te-am gasit Cristina. Imi place blogul tau. Iar reteta asta e bestiala!!!
felicitari
Iti multumesc mult, Bianca! Bine ai venit! :)
Arata fantastic înghetata asta!
Pupici si un we minunat!
Multumesc mult, Maya!
week-end placut in continuare! pupicei!
Mai, mai ca imi vine sa ma apuc si sa incerc.
... si ce te retine? :) E simpla si rapida... si delicioasa ;)
O saptamana placuta!
Super retata asta. E numai buna de salvat:) Pupici
Iti multumesc mult, Bianca!
week-end placut! pupicei!
Trimiteți un comentariu