ingrediente "uscate"
90g fulgi de ovaz
80g faina de alac (sau alba, de grau)
70g faina integrala
1/2 lingurita praf de copt
2~3 linguri zahar brun
un praf de sare
100g afine uscate (sau stafide)
ingrediente "umede"
70g ulei
100g sirop agave sau de artar
50ml suc de lamaie
coaja rasa de la o lamaie (sau de la o portocala)
Intr-un castron se amesteca toate ingredientele "uscate".
In alt castron se amesteca toate ingredientele "umede"; se toarna apoi peste cele "uscate"
si se amesteca.
In tava se pune hartie de copt; se ia cate o lingura de compozitie si se pune pe hartia din tava
presand putin deasupra... cat sa ia forma de fursec ;)
Fursecurile se coc (in cuptorul preincalzit) la foc potrivit (170~180°C) pentru 20~30 de minute... pana devin aurii si putin rumene pe margine. Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Aceste fursecuri sunt asemanatoare cu cele de AICI, numai textura difera putin: cele de azi sunt putin mai umede, iar precedentele sunt mai uscate ;)
10 comentarii:
Imi place ce ajutor ai in bucatarie :) cat de curand o sa iti spuna ea ce sa faci! :)
Da, cu siguranta! :D Deja imi "da comanda" ce-ar vrea la cina sau la micul dejun ;)
Merci mult!
Sigur sunt delicioase,daca le-a pregatit asa un cofetar dragut.Te pup!Daca-ti face placere poate ma vizitezi si tu.
Intr-adevar, sunt delicioase si pline de ... dragoste! ;)
Multumesc, Dia-Mar! Acuma plec in vizita ;)
Adorabil ajutor!! dar imi plac si fursecurile tare ;) pupici
Uite, astea mi se par mie cele mai frumoase si mai speciale momente din viata unui om! Superb! Te invit cu mare drag la Provocarea “Reteta mea de suflet pe anul 2011”! Haide sa impartasim cele mai frumoase si mai dragi moment ale anului 2011!
http://andreeachinesefood.blogspot.com/2011/12/provocare-reteta-mea-de-suflet-pe-anul.html
Pup!
Multumesc mult, Antonina! pup!
iti multumesc mult, Andreea, pentru invitatie!
pupici!
Un ajutor potrivit in bucatarie si fursecuri delicioase.Ai o fetita tare draguta si harnicuta!...xoxo
Iti multumesc mult, Paradis! :)
O saptamana minunata!
Trimiteți un comentariu