7~8 albusuri
1 lingura otet
2 legaturi spanac
200~250g branza de
casa sau branza crema - la temperatura camerei
1 lingurita pudra de ardei (paprika) sau pudra de curry - optional, pt. culoare ;)
sare, piper
Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la foc potrivit (180°C).
Albusurile se spumeaza bine cu otetul, sarea si piperul.
Spanacul se opareste, se scoate in apa rece. Se "stoarce" bine de apa apoi se taie marunt. Se "stoarce" de apa din nou - este bine ca spanacul sa fie cat mai "uscat" ;) Se adauga la spuma de albusuri si se amesteca usor. Compozitia se intinde in tava* pe hartie de copt si se da la cuptor pentru aproximativ 15 min.
Spanacul se opareste, se scoate in apa rece. Se "stoarce" bine de apa apoi se taie marunt. Se "stoarce" de apa din nou - este bine ca spanacul sa fie cat mai "uscat" ;) Se adauga la spuma de albusuri si se amesteca usor. Compozitia se intinde in tava* pe hartie de copt si se da la cuptor pentru aproximativ 15 min.
*tava folosita de mine are dimensiunea: 39x26cm
Branza se amesteca cu paprika.
Cand rulada este gata, se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se rastoarna pe alta hartie de copt si se desprinde hartia de pe ea.
Se intinde branza pe toata foaia si se ruleaza. Se da la frigider pentru cel putin o ora, apoi se feliaza.
6 comentarii:
arata grozav de bine!!!
Iti multumesc, Stefy! :)
Am incercat si eu reteta ta si te invit sa vezi ce mi-a iesit :D
http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2015/10/rulada-aperitiv-cu-spanac-si-crema-de.html
Iti multumesc, Cristina! :) "Merg" in vizita sa vad ;)
Nu Se Pune Nimik de crescut?
Nu, Lumi, nu se pune nimic ;) Doar albusurile trebuie batute bine :)
Trimiteți un comentariu