marți, 30 septembrie 2008

Fursecuri "bob de cafea"

150-180g unt moale (*)
60g ciocolata
90g zahar
30g cacao
300g faina
1 lingurita plina praf de copt
2 lingurite ness dizolvate intr-o lingura de lapte fierbinte

Ciocolata se topeste la bain-marie. Se lasa sa se raceasca putin.
Faina se cerne impreuna cu cacaua si praful de copt.
Untul se freaca cu zaharul, se adauga ciocolata, ness-ul dizolvat... se adauga si amestecul de faina si se omogenizeaza intr-un aluat putin faramicios. Acesta se infasoara intr-o folie si se da la frigider pentru o ora.
Din aluat se fac bilute carora li se da o forma ovala si care apoi se turtesc putin (ca pe chiftelute☺); deasupra lor se "imprima" o linie (cu dosul lamei de la cutit) pe centru - asa cum au si boabele de cafea

1-2

cam asa:

2-1

Se coc aprox. 10 min. in cuptorul preincalzit la 160°C.

3-1

(*) Cantitatea de unt poate varia in functie de "finetea" fainii.

12 comentarii:

Deea spunea...

Ce dragalase sunt fursecurile tale.Felicitari!

CristinaK spunea...

Multumesc, Andreea!

Anonim spunea...

Faine de tot!

CristinaK spunea...

Multumesc, Didona!

Anonim spunea...

Cu placere, iti ofer si premiul Proximidade!

CristinaK spunea...

Didona, ce surpriza! Multumesc mult pentru premiu! Te pupic!

Laura spunea...

Eiii, cu astea chiar m-ai naucit de-a binelea!!! :))
...ce de efect sint...mai ales pentru noi, astia pasionatii de cafea! :P

Esti o harnicuta, felicitari!
Numai minunatii stii sa faci! ;)

CristinaK spunea...

Multumesc mult, Laura! Te astept la o cafea... acompaniata de fursecuri ;)
pupicei!

Laura spunea...

Cristinelule drag, dupa, iata, 3 ani de zile, am reusit sa savurez si eu aceste mici minunatii :)))
Te pup, sint delicioase!!!

CristinaK spunea...

Iti multumesc mult, Laura! Bucuroasa sa aud ca ti-au placut! :)
pupicei dulci!

Liana10 spunea...

Le-am facut si eu, draga Cristina, sunt de maxim efect! Merci fain :*

CristinaK spunea...

Cu placere, Liana! :)
Si eu iti multumesc mult fiindca le-ai incercat! ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails