luni, 17 noiembrie 2008

Mancarica cu sos alb

1 piept de pui
1 ceapa mica
1/2 morcov
2~3 cartofi
300ml supa de pui - fierbinte
unt
sare, piper
1/2~2/3 cana sos alb
cateva buchetele de broccoli fiert

Se taie legumele si carnea in bucati potrivite si se calesc in putin unt. Se toarna supa

Photobucket

si se lasa sa fiarba acoperit aprox. 20 minute, pana se fac cartofii. Se adauga si sosul alb

Photobucket

si se mai lasa sa dea cateva clocote. Se presara sare si piper dupa gust. Se inchide focul, adauga si buchetelele de broccoli si se serveste :)...

Photobucket

6 comentarii:

Edith spunea...

Cris arata foarte bine ce ai facut tu aici dar sosul alb.. de unde il iau?

CristinaK spunea...

Edith, sosul alb (bechamel) poti sa-l faci din <200ml lapte, 2 linguri unt, 2 linguri faina, sare, piper si un praf de nucsoara>... eu cand am timp fac mai mult sos si pe urma il congelez in portii mai mici (cat folosesc o data)...

Edith spunea...

Aham, bechamel... mercik Cristina :)
Faina ideea cu congelatul. In ce in congelezi? In pungute sau in cutiute?

CristinaK spunea...

Edith, eu il torn intai in forma pt. cuburi de gheata si dupa ce a inghetat pun cuburile de sos in pungulite... asa pot folosi si o cantitate foarte mica, 1~2 cuburi, daca vreau, de exemplu, sa dau o textura putin cremoasa la o mancarica de legume, la un pilaf ;)

MONONOKE KITCHEN spunea...

Toata mancarea arata extraordinar! Felicitari si multumim pentru retete.

CristinaK spunea...

Multumesc, Mononoke! Bine ai venit!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails