1 piept de pui
1 ceapa mica
1/2 morcov
2~3 cartofi
300ml supa de pui - fierbinte
unt
sare, piper
1/2~2/3 cana sos alb
cateva buchetele de broccoli fiert
Se taie legumele si carnea in bucati potrivite si se calesc in putin unt. Se toarna supa
1 ceapa mica
1/2 morcov
2~3 cartofi
300ml supa de pui - fierbinte
unt
sare, piper
1/2~2/3 cana sos alb
cateva buchetele de broccoli fiert
Se taie legumele si carnea in bucati potrivite si se calesc in putin unt. Se toarna supa
si se lasa sa fiarba acoperit aprox. 20 minute, pana se fac cartofii. Se adauga si sosul alb
si se mai lasa sa dea cateva clocote. Se presara sare si piper dupa gust. Se inchide focul, adauga si buchetelele de broccoli si se serveste :)...
6 comentarii:
Cris arata foarte bine ce ai facut tu aici dar sosul alb.. de unde il iau?
Edith, sosul alb (bechamel) poti sa-l faci din <200ml lapte, 2 linguri unt, 2 linguri faina, sare, piper si un praf de nucsoara>... eu cand am timp fac mai mult sos si pe urma il congelez in portii mai mici (cat folosesc o data)...
Aham, bechamel... mercik Cristina :)
Faina ideea cu congelatul. In ce in congelezi? In pungute sau in cutiute?
Edith, eu il torn intai in forma pt. cuburi de gheata si dupa ce a inghetat pun cuburile de sos in pungulite... asa pot folosi si o cantitate foarte mica, 1~2 cuburi, daca vreau, de exemplu, sa dau o textura putin cremoasa la o mancarica de legume, la un pilaf ;)
Toata mancarea arata extraordinar! Felicitari si multumim pentru retete.
Multumesc, Mononoke! Bine ai venit!
Trimiteți un comentariu