300~400g castane
2 cesti orez
300ml apa
sos
2 linguri sake
1 lingura mirin
1 lingura sos de soia
1 lingurita sare
~~~~~~~~~~~~~~
1 ceasca = 180ml
~~~~~~~~~~~~~~
Orezul se spala si se pune in oala la inmuiat pentru 30min. in cei 300ml apa.
In alta oala se pune apa la fiert. Cand a inceput sa clocoteasca se pun castanele si se fierb 3 min.
Se inchide focul si se scurg de apa. Se lasa putin sa se racoreasca dupa care se curata de coaja si se spala.
Se aranjeaza castanele peste orez,
se toarna sosul si se tine pe foc tare pana incepe sa fiarba apa. Se face focul mic si se lasa sa fiarba acoperit aprox. 20~25 min. (pana se absoarbe tot lichidul); se mai face o data focul tare pt. cateva secunde, apoi se inchide focul si se lasa asa acoperit 10~15 min. dupa care se amesteca usor si ... se serveste cu putin susan negru presarat deasupra. :)
2 comentarii:
Interesant, e prima oara ca vad orez%castane! Eu ador castanele in general :-). Vreau si eu o portie ;-)
Cu cea mai mare placere, Kris! ♥♥♥
Si mie imi plac castanele foarte mult, iar aceasta mancare este printe preferatele mele :) Orezul cu castane, este aici unul dintre felurile "traditionale de toamna"...
Trimiteți un comentariu