marți, 11 noiembrie 2008

Spaghete "Carbonara"

200g spaghete

2 oua
3 linguri parmezan ras
sare, piper
60g bacon
1 lingura vin alb
150ml apa

Se pun pastele la fiert in apa cu sare. Timpul de fiert sa fie mai scurt cu 1 minut fata decat este indicat pe pachet.
Se bat cu furculita ouale impreuna cu parmezanul, sarea si piperul.
Baconul se taie si se caleste intr-o lingura de ulei de masline. Se adauga vinul alb si se tine pe foc pana ce acesta se evapora si incepe sa sfaraie uleiul.

Photobucket

Se toarna 100ml apa, se amesteca si se da deoparte.
Pastele fierte se scurg bine de apa si se rastoarna peste bacon; se readuce totul pe foc potrivit amestecand continuu. Se toarna si restul de apa si se da deoparte.
Peste paste se toarna ouale batute cu parmezan si se amesteca bine.

Photobucket

Se readuce pe foc mic-potrivit - amestecand continuu (fiindca altfel se "branzeste" oul) - pana incepe sa se lege sosul.

Photobucket

Se trece pe farfurie si se presara putina verdeata (optional ☺).

Photobucket

2 comentarii:

Geomy spunea...

Cat de cremoase arata, excelent!! Am sa incerc si varianta asta cu "apa", n'o stiam.
Cred ca,,, as putea trai numai cu carbonara in viata asta :P, as manca pan' la lesin, mi'as da doua palme si as manca din nou :)).

p.s. -> imi place tare mult "tapetul" blogului tau.

CristinaK spunea...

Si mie :D ...am indragit atat de mult "tapetul" acesta inca nu ma indur sa-l schimb... deocamdata ;)
Bine ai venit, Geomy!
Am si eu pe cineva in casa care are cam aceeasi "pasiune" pt. Carbonara :D...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails