aluat
400g faina
1-1/2 lingurita drojdie uscata
1/2 lingurita sare
aprox. 160ml apa calda
ulei
umplutura
1 praz - taiat marunt
200g carne de porc tocata
1-1/2 lingurita ienibahar pudra (all spice)
1-1/2 lingurita boia dulce (paprika powder)
sare, piper
cateva frunze de coriandru tocate
4 linguri ulei de susan
Toate ingredientele de la umplutura se calesc timp de 10 min. Se lasa sa se raceasca.
Drojdia se dizolva in apa calduta, se toarna apoi peste faina cernuta impreuna cu sarea. Se amesteca la inceput cu o lingura de lemn pana se aduna intr-un aluat, apoi se framanta 10~15 min. sau pana cand devine un aluat elastic, usor de manevrat. Se imparte aluatul in 10 bucati care se acopera cu o folie (sa nu se ususce) si se lasa sa se odihneasca aprox. 10min.
Fiecare bucata se intinde apoi intr-o foaie de aprox. 10x20cm. Daca aluatul este cumva putin lipicios ne ajutam de ulei sa-l intindem. La mine a mers fara ulei.
Pe fiecare foaie astfel obtinuta intindem 1 lingura plina de umplutura
400g faina
1-1/2 lingurita drojdie uscata
1/2 lingurita sare
aprox. 160ml apa calda
ulei
umplutura
1 praz - taiat marunt
200g carne de porc tocata
1-1/2 lingurita ienibahar pudra (all spice)
1-1/2 lingurita boia dulce (paprika powder)
sare, piper
cateva frunze de coriandru tocate
4 linguri ulei de susan
Toate ingredientele de la umplutura se calesc timp de 10 min. Se lasa sa se raceasca.
Drojdia se dizolva in apa calduta, se toarna apoi peste faina cernuta impreuna cu sarea. Se amesteca la inceput cu o lingura de lemn pana se aduna intr-un aluat, apoi se framanta 10~15 min. sau pana cand devine un aluat elastic, usor de manevrat. Se imparte aluatul in 10 bucati care se acopera cu o folie (sa nu se ususce) si se lasa sa se odihneasca aprox. 10min.
Fiecare bucata se intinde apoi intr-o foaie de aprox. 10x20cm. Daca aluatul este cumva putin lipicios ne ajutam de ulei sa-l intindem. La mine a mers fara ulei.
Pe fiecare foaie astfel obtinuta intindem 1 lingura plina de umplutura
si rulam pe latura cea mai lunga (obtinand astfel o "rulada" de 10cm lungime :).
Ridicam "rulada" si o presam deasupra
apoi o intindem usor, mai mult prin presare, pana obtinem un disc de aprox. 10~12cm.
Toate turtitele obtinute se aranjeaza in tava cu hartie de copt si se dau la cuptor pana se rumenesc.
4 comentarii:
Cat de bine pot sa arate aceste turte....e prima oara cand aud aud de acest fel de mancare.
Pupik si un an minunat.
Criss, din cate am inteles, reteta este din bucataria marocana... nici eu n-am stiut de ea pana sa o vad la Cristina ;)
Multa fericire si sanatate in noul an! Pupicei!
Cat de bine arata Cristina!!!Ma intreb oare nu as putea sa le fac la tigaie pentru ca nu am pentru moment cuptor. Ma gandeam eventual sa calesc carnita inainte si apoi sa fac turtile si sa le prajesc. Oare merge?
Multumesc mult pentru reteta!!
Te pup!!
Da, Laura, merg facute si la tigaie ... asa erau si initial ;)
Eu le-am facut la cuptor ca sa fie mai putin uleioase...
pupicei!
Trimiteți un comentariu