... deci un mabo-dofu cu vinete in loc de tofu ;)
4 vinete mici (400~500g)
150g carne tocata de porc
1 lingura usturoi tocat
2 linguri de ghimbir tocat
1 ceapa mica
1-1/2 lingura tenmenjan
1-1/2 lingura tobanjan
300ml supa
amidon de porumb
1 lingura sake (sau vin alb)
1-1/2 lingura sos de soia
2 lingurite zahar
putin piper
1 lingura amidon de cartofi dizolvata intr-o lingura de apa
1 linguta otet
2~3 fire ceapa verde taiata
Vinetele se taie in doua pe lungime. Fiecare jumatate se cresteaza putin pe partea cu coaja, apoi se taie in bucati potrivite - care se dau prin amidonul de porumb si apoi se prajesc in ulei adanc si bine infierbantat. Se scot pe servete de hartie absorbante.
Intr-o tigaie se infierbanta 1~2 linguri de ulei si se caleste ceapa impreuna cu carnea tocata. Se adauga usturoiu, ghimbirul si cele doua paste: tobanjan si tenmenjan si se caleste putin. Se toarna supa, se adauga vinetele, sake-ul, sosul de soia, zaharul si piperul si se lasa pe foc mic-potrivit sa dea in cateva clocote. Se ia putin tigaia de pe foc, se adauga amidonul dizolvat in apa, se amesteca, se readuce pe foc si se mai tine, amestecand, pana se leaga. Se inchide focul, se adauga otetul si se amesteca. Se trece pe farfurie si se presara ceapa verde deasupa...
4 vinete mici (400~500g)
150g carne tocata de porc
1 lingura usturoi tocat
2 linguri de ghimbir tocat
1 ceapa mica
1-1/2 lingura tenmenjan
1-1/2 lingura tobanjan
300ml supa
amidon de porumb
1 lingura sake (sau vin alb)
1-1/2 lingura sos de soia
2 lingurite zahar
putin piper
1 lingura amidon de cartofi dizolvata intr-o lingura de apa
1 linguta otet
2~3 fire ceapa verde taiata
Vinetele se taie in doua pe lungime. Fiecare jumatate se cresteaza putin pe partea cu coaja, apoi se taie in bucati potrivite - care se dau prin amidonul de porumb si apoi se prajesc in ulei adanc si bine infierbantat. Se scot pe servete de hartie absorbante.
Intr-o tigaie se infierbanta 1~2 linguri de ulei si se caleste ceapa impreuna cu carnea tocata. Se adauga usturoiu, ghimbirul si cele doua paste: tobanjan si tenmenjan si se caleste putin. Se toarna supa, se adauga vinetele, sake-ul, sosul de soia, zaharul si piperul si se lasa pe foc mic-potrivit sa dea in cateva clocote. Se ia putin tigaia de pe foc, se adauga amidonul dizolvat in apa, se amesteca, se readuce pe foc si se mai tine, amestecand, pana se leaga. Se inchide focul, se adauga otetul si se amesteca. Se trece pe farfurie si se presara ceapa verde deasupa...
4 comentarii:
Buna ideea, ma duc la noi in Asiashop sa cumpar condimentele. O zi buna si salutari din Hamburg Cami
Multumesc, Cami! O saptamana placuta in continuare! pupicei!
hm...blog cu mancare:>:>
acum merg la bucuresti la facultate, tre sa ma apuc sa invat sa gatesc:-S
am de unde lua retete si de unde ma sfatui acum
:X
Bine ai venit, SunLoVeR!
Spor la bucatarit :) si bafta multa la facultate!!! ;;)
Trimiteți un comentariu