joi, 10 februarie 2011

Vegan Pesto



100g frunze de busuioc
6~8 catei de usturoi (dupa gust)
50g seminte de pin
100g nuci macadamia sau caju
2 lingurite sare
100ml ulei de masline
1 lingura suc de lamaie

In food-processor se pun frunzele de busuioc rupte bucatele, semintele de pin, nucile macadamia tocate putin si usturoiul taiat feliute sau taiat marunt. Se mixeaza putin, apoi se adauga uleiul de masline, sarea si sucul de masline si se mixeaza bine.
Pasta rezultata - daca nu se foloseste imediat - se pune in borcanele astfel incat sa nu ramana spatii libere. Deasupra pastei se toarna ulei de masline si se pastreaza la frigider cateva zile - nu prea multe ;)

In functie de marimea "tocatorului" (food-processor) se poate face o data toata cantitatea. Recipientul ap. meu nu este insa asa de incapator asa ca am impartit in doua cantitatile si le-am tocat / mixat pe rand pana au devenit aproape ca o pasta.
Imi place mult aceasta pesto, dar nu cu foarte mult ulei... dupa cum ati observat am folosit mai putin decat ar avea probabil reteta "traditionala"... oricum dupa ce-l pun in borcanele ii torn deasupra ulei de masline... pt. mine este de ajuns ;) Bineinteles ca se mai poate adauga inca vreo 100~150ml de ulei de masline atunci cand se mixeaza pentru a rezulta o pasta mai cremoasa ;)
In loc de Grana si Pecorino am folosit macadamia... "nuci" cu gust dulceag si cremos... se pot inlocui foarte bine cu nuci de caju ;)
De obicei nu se adauga suc de lamaie la pesto, dar eu am vrut sa-si pastreze culoarea frumoasa ;)





2 comentarii:

Miodrag Surac spunea...

Imi place pesto, dar te intreb de ce nu e si parmezan o fi din cauza sa fie vegetal. Vad ca e aceiasi reteta ca si originalul, dar lipseste parmezan.

CristinaK spunea...

Am vrut sa fac aceasta pasta vegana ... si "de post" ;) din acest motiv nu am folosit parmezan :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails