vineri, 7 septembrie 2007

Orez cu stridii

(2 pers.)

1 cana orez (aprox. 170g)
100g stridii (oyster)
sare

sos
3 1/2 linguri vin alb
1 1/2 lingura sos de soia

frunze de patrunjel, coaja de lamaie - tocate

Orezul se spala si se pune la inmuiat pt. 30 min.
Stridiile se freaca (delicat ca sa nu se striveasca) cu putina sare - sa se curete bine- apoi se clatesc bine cu apa. (Daca se folosesc congelate, s-ar putea sa fie deja frumos curatate, deci se poate sari peste operatiunea cu sarea, desi eu personal am un fix cu spalatul si cred ca le-as spala si pe acelea, din pacate eu n-am gasit niciodata congelate, nici cand nu e sezonul lor...)
Sosul se pune pe foc si cand da in clocot se adauga stridiile si se lasa sa fiarba pe foc potrivit cam 2-3 min. Se scot din sos.

Photobucket

Sosul se strecoara si peste el se adauga supa (sau apa) cat sa se faca 240ml.
Orezul se scurge de apa in care a stat. Peste el se toarna amestecul de sos+supa (apa)...

Photobucket

si se pune pe foc tare; cand incepe sa clocoteasca apa se face focul mic, se pune capacul si se lasa sa fiarba cam 10 min. Se face din nou focul tare pt. 30 sec., apoi se inchide si se lasa acoperit pt. 5 min. Se adauga stridiile si se lasa din nou acoperit pt. 5 min. Se amesteca cu grija sa nu se farame stridiile, se scoate in castron/farfurie si se presara patrunjelul si coaja de lamaie.

Photobucket

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails