foi (60 buc.) - jumatate din foi le-am umplut cu alt amestec
285g faina pt. paine
45g amidon de cartofi
160 ml apa calda (in jur de 50 grade)
umplutura (pt. aprox. 30 de buc.)
400g varza tocata f. marunt
putina sare
2 linguri ulei de susan
15g usturoi pisat
7g ghimbir ras
200g carne de porc tocata
2 linguri sos de soia
2 linguri sos de stridii (oyster sauce)
1 lingurita zahar
sare, piper
Foile
Se amesteca faina cu amidonul si sarea, se toarna apa,
285g faina pt. paine
45g amidon de cartofi
160 ml apa calda (in jur de 50 grade)
umplutura (pt. aprox. 30 de buc.)
400g varza tocata f. marunt
putina sare
2 linguri ulei de susan
15g usturoi pisat
7g ghimbir ras
200g carne de porc tocata
2 linguri sos de soia
2 linguri sos de stridii (oyster sauce)
1 lingurita zahar
sare, piper
Foile
Se amesteca faina cu amidonul si sarea, se toarna apa,
se amesteca putin cu lingura sau cu "betele" ☺
si dupa ce a inceput sa se adune in aluat se trece la framantat pana devine un aluat tare dar, elastic... cam vreo 10-15 min. Se infasoara intr-o folie si se lasa cam juma' de ora sa se odihneasca.
Umplutura
Varza tocata se amesteca cu putina sare... cam 1 lingurita rasa
Varza tocata se amesteca cu putina sare... cam 1 lingurita rasa
si se lasa cam 10 min. pana lasa zeama. Se stoarce bine de zeama. Se adauga uleiul de susan, usturoiul si ghimbirul si se amesteca.
In alt castron se amesteca carnea cu sosul de soia, de stridii, zaharul, sarea si piperul si freaca bine ... cam 5-10 min.
Peste amestecul de carne se adauga cel de varza si se amesteca pana se omogenizeaza.
Cat timp am intins foile, umplutura am tinut-o la frigider.
Aluatul odihnit se intinde putin cu mana si se impacheteaza in 2-3, presand usor; se taie in 4. Fiecare bucata se intinde intr-un sul care se taie apoi in 15.
Aluatul odihnit se intinde putin cu mana si se impacheteaza in 2-3, presand usor; se taie in 4. Fiecare bucata se intinde intr-un sul care se taie apoi in 15.
Cat timp se lucreaza cu fiecare bucata, celelalte se acopera cu folie sa nu se usuce.
Pe planseta pudrata cu faina, fiecare bucatica se intinde intr-un foaie-disc subtire.
Pe planseta pudrata cu faina, fiecare bucatica se intinde intr-un foaie-disc subtire.
Foile astfel obtinute, pudrate cu faina, se pun intr-o tava si se acopera cu o folie de plastic ca sa nu se usuce.
Si cu foile si umplutura gata ne apucam de facut gyoza. Punem o foaia pe palma stanga (la mine e pe planseta, ca sa pot sa-i fac poze pe urma cu felul de impachetare), punem cam 1 lingura de umplutura
ungem marginea de sus a foii cu putina apa (ca sa se lipeasca), aducem partea de foaie dinspre peste umplutura si pornind din stanga, pliem putim si lipim,
pliem si lipim
pana ajungem la capat.
Si un filmulet cu inchisul foii, sper sa se vada...
Asezam gyoza intr-o tavita pudrata cu faina si acoperim cu o folie. Facem la fel si cu restul.
Si un filmulet cu inchisul foii, sper sa se vada...
Asezam gyoza intr-o tavita pudrata cu faina si acoperim cu o folie. Facem la fel si cu restul.
Daca nu se pregatesc imediat dupa ce se fac, gyoza se pudreaza bine cu amidon, ca sa nu se lipeasca intre ele. Se pot si congela.
Intr-o tigaie incingem cam 2 linguri de ulei de susan si asezam gyoza
Intr-o tigaie incingem cam 2 linguri de ulei de susan si asezam gyoza
lasam cam 2-3 min. pana se rumenesc putin
turnam apa cam cat sa treaca cu putin de jumatatea gyozei (ca inaltime)
punem capacul imediat si lasam sa fiarba pana se absoarbe complet apa
"stropim" cu putin ulei de susan (pt. aroma) si mai lasam cateva secunde... dupa care le trecem pe farfurie: punem o farfurie, cu fata in jos, pe tigaie
si presand bine farfuria intoarcem tigaia invers
ca sa vina gyoza cu fata in jos - asa se servesc, ca sa se vada partea rumenita...
si "sectiune"...
4 comentarii:
Cautam de mult o reteat de gyoza. Eu nu gasesc 2 linguri oyster sauce in Romania. Stii cumva cu ce l-as putea inlocui?
Le poti inlocui cu supa concentrata de pui si eventual mai poti adauga putina sare sau sos de soia, dupa gust ;)
Multumesc.
Cu placere, Muza-chan!
Trimiteți un comentariu