250g orez-sushi
2 linguri pudra de dovleac (sau 2 galbenusuri fierte)
castravete
morcov fiert
foi yakinori
Din cele 250g de orez-sushi, 100g se amesteca cu pudra de dovleac (sau galbenusurile trecute prin sita) = orezul galben.
Din castravete se taie o fasie de 11cm lungime si aprox. 0.5 grosime
2 linguri pudra de dovleac (sau 2 galbenusuri fierte)
castravete
morcov fiert
foi yakinori
Din cele 250g de orez-sushi, 100g se amesteca cu pudra de dovleac (sau galbenusurile trecute prin sita) = orezul galben.
Din castravete se taie o fasie de 11cm lungime si aprox. 0.5 grosime
iar din morcov tot o bucata de 11cm lungime dar putin mai groasa decat cea de castravete. Fiecare se infasoara intr-o bucatica de yakinori (aprox. 1/6 dintr-o foaie).
Pe 3/4 dintr-o jumatate de foaie nori se intinde orezul galben , se ruleaza apoi se strange cu padul dandu-i-se forma de clopotel.
1/2 jumatate si 1/4 foaie nori se unesc (se lipesc cu putin orez) la capete pentru a forma o fasie lunga:
pe mijlocul careia se intind 120g orez, lasand ceva spatiu la capete. In mijlocul se face un "santulet" cu ajutorul unui chopstick (sau a unui creion).
In acest santulet se pune castravetele infasurat in nori, deasupra lui se aseaza "clopotelul" (orezul galben infasurat in nori) cu baza in sus. Spatiul liber de sub "clopotel" (de langa castravete) se umple cu orez: 30g in stanga si 30g in dreapta:
Centrat pe "clopotel" se pune morcovul. Peste el se intind uniform 40g orez, umpland spatiile laterale, dand o forma dreptunghiulara intregului ansamblu:
Apoi foaia (lunga) de nori se ruleaza, formand ruloul
care se taie in 4~5 felii:
Si aici alaturi de rulou “cizmulita” , rulou “lumanare” si un rulou simplu, din orezul-sushi ramas, umplut cu morcov taiat "steluta".
4 comentarii:
wow! poza aceea, ultima, cu atatea forme in acele rulouri e extraordinara.
Iti multumesc mult, Veveritza!
Mie nu-mi ies asa dragute:(
Teo, sa stii ca nici mie nu mi-au iesit la primul Craciun ;)
Trimiteți un comentariu