joi, 25 decembrie 2008

Rulou "Clopotel"

250g orez-sushi
2 linguri pudra de dovleac (sau 2 galbenusuri fierte)
castravete
morcov fiert
foi yakinori

Din cele 250g de orez-sushi, 100g se amesteca cu pudra de dovleac (sau galbenusurile trecute prin sita) = orezul galben.
Din castravete se taie o fasie de 11cm lungime si aprox. 0.5 grosime

Photobucket

iar din morcov tot o bucata de 11cm lungime dar putin mai groasa decat cea de castravete. Fiecare se infasoara intr-o bucatica de yakinori (aprox. 1/6 dintr-o foaie).

Photobucket

Photobucket

Pe 3/4 dintr-o jumatate de foaie nori se intinde orezul galben , se ruleaza apoi se strange cu padul dandu-i-se forma de clopotel.

Photobucket

1/2 jumatate si 1/4 foaie nori se unesc (se lipesc cu putin orez) la capete pentru a forma o fasie lunga:

Photobucket

pe mijlocul careia se intind 120g orez, lasand ceva spatiu la capete. In mijlocul se face un "santulet" cu ajutorul unui chopstick (sau a unui creion).

Photobucket

In acest santulet se pune castravetele infasurat in nori, deasupra lui se aseaza "clopotelul" (orezul galben infasurat in nori) cu baza in sus. Spatiul liber de sub "clopotel" (de langa castravete) se umple cu orez: 30g in stanga si 30g in dreapta:

Photobucket

Centrat pe "clopotel" se pune morcovul. Peste el se intind uniform 40g orez, umpland spatiile laterale, dand o forma dreptunghiulara intregului ansamblu:

Photobucket

Apoi foaia (lunga) de nori se ruleaza, formand ruloul

Photobucket

care se taie in 4~5 felii:


Photobucket



Si aici alaturi de rulou “cizmulita” , rulou “lumanare” si un rulou simplu, din orezul-sushi ramas, umplut cu morcov taiat "steluta".

Photobucket

4 comentarii:

SexyKitzyVeveritza spunea...

wow! poza aceea, ultima, cu atatea forme in acele rulouri e extraordinara.

CristinaK spunea...

Iti multumesc mult, Veveritza!

teostan spunea...

Mie nu-mi ies asa dragute:(

CristinaK spunea...

Teo, sa stii ca nici mie nu mi-au iesit la primul Craciun ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails